3 kontrollmániás csillagjegy, amely a párkapcsolatában sem engedi el a gyeplőt

Borítókép: 3 kontrollmániás csillagjegy, amely a párkapcsolatában sem engedi el a gyeplőt Forrás: Getty Images
Vannak olyan személyiségtípusok, akik vezetőnek születtek. Szeretnek irányítani, döntéseket hozni. Ha te pont nem ilyen vagy, még imponálhat is neked, ha a párod amolyan „mindent megoldok helyetted is” típus. Ám vigyázat, az ilyen partnerek a kontrollmániát a párkapcsolatukban is érvényesítik! A következő 3 csillagjegy különösen hajlamos erre.

A szabályok, a kontroll biztonságérzetet adhatnak, de ha valaki túlzásba viszi, mániává fajulhat, és az bizony már inkább kellemetlen, mint hasznos. Ha mindez egy kapcsolatban történik, annak sokszor a partner issza meg a levét.

Eleinte lehet, hogy fel sem tűnik, hogy a párunk kontrollmániás. Mert ha mi nem ilyenek vagyunk, még jól is jöhet, hogy a partnerünk mindent intéz, ellenőriz és akár helyettünk is meghozza a döntéseket. Ám ha nem vigyázunk, már csak azt vesszük észre, hogy nem a saját életünket éljük, és sorra valaki más elképzelései valósulnak meg, nekünk pedig még beleszólásunk sem maradt. Ha mindez azzal is párosul, hogy a partnerünk (ok nélkül) mindenre és mindenkire féltékeny kezd lenni a környezetünkben és úgy viselkedik velünk szemben, mintha a tulajdonai lennénk, az már a mi személyiségünkre is károsan hat.

Sok esetben alakul ki ugyanis a domináns fél partnerénél önbizalomhiány, értéktelenség érzés („én még erre sem vagyok képes”) és nem ritkán depresszió. Mivel az uralkodó típusú partner presztízskérdést csinál a párkapcsolatából is, nehezen tűri, ha megkérdőjelezik a döntéseit és ellentmondanak neki. Probléma akkor van, ha az elnyomott fél netán úgy döntene, hogy mégis szeretné visszaküzdeni magát a döntéshozó pozícióba, az ugyanis a kontrollmániás fél számára azt jelenti, hogy hadat üzentek neki.

Persze a kontrollmániának is vannak fokozatai, de bizonyos csillagjegyek személyiségükben hordozzák ennek a tulajdonságnak a jelenlétét.

Mutatjuk, melyik az a 3 csillagjegy, amely hajlamos a kontrollmániára a párkapcsolatában (is)!