koronavírus, maszkviselés Forrás: Getty Images

Kidörzsöli, viszket, nem bírod? Így teheted elviselhetőbbé a maszkhordást

Bár lassan már nem is emlékszünk, milyen volt csak úgy, maszk nélkül flangálni az utcán; a mindennapos, kötelező viselésével járó kisebb kellemetlenségekhez ki-ki máshogyan tud alkalmazkodni. Viszont mindenre van megoldás; arra is, hogy a maszk gumis zsinórja hogyan ne kezdje ki a füled mögötti érzékeny területet.

Nem elég, hogy bepárásodik; úgy érzed megfulladsz alatta? Mindezeken túl én újabban kényszeresen vakarnám az arcomat a maszk alatt; persze szigorúan csak vásárlás közben. Ilyenkor kicsit elszégyellem magam, mert azokra az orvosokra és nővérkékre gondolok, akiknek nem csupán napi 1-2 óra erejéig kell ezt elviselnük. Az is viszont tény, hogy akinek érzékeny a bőre, a maszkhordás irritálhatja, ki is sebesítheti a fül mögötti vékony területet. Megmutatjuk, mi mindent tehetsz ez ellen.

Ápold a bőrt a füled mögött

Olajjal, hidratáló krémekkel rendszeresen ápolhatod a füled mögötti, érzékeny területet. Ez a módszer egyébként bármilyen más esetben is hatásos a kidörzsölődés ellen.

Nem kell, hogy hozzáérjen a füledhez

Kis kreativitással megoldható, hogy ne a füled tartsa meg a maszkod gumiszalagját, hanem például egy hajpánt, s egy azon rögzített gomb. De egy baseball sapka is ugyanúgy megteszi. A neten számtalan DIY trükköt elleshetsz.

Elasztikus maszkot keress

Megoldás lehet az is, ha olyan típusú maszkot keresel, amelynek a fülre akasztó pántja is rugalmas anyagból készül. Így nem kell attól félned, hogy kisebesedik a füled mögötti terület. A füled védelmében az is jó megoldás, ha olyat próbálsz meg beszerezni, amelynek a fejeden fut hátul körbe a két pántja.

Lássuk, mit tehetsz akkor, ha az arcbőrödet kezdené ki a maszk!