karácsony, nő, Forrás: Unsplash/Roberto Nickson

Egyedül töltöd az ünnepeket? Barátkozz meg már most a gondolattal - a következők segíthetnek!

Távol élsz a családtól, a jelenlegi helyzet miatt pedig az utazás kizárva? Úgy alakult, hogy 2020 karácsonyát egyedül kell eltöltened? Ne keseredj el, próbáld így is széppé tenni az ünnepet!

A korlátozások miatt szinte mindenki nagyon nehéz helyzetbe került - a nagy karácsonyozás idén szinte teljesen ki van zárva. Azoknak pedig még sokkal nehezebb, akik az utazás elmaradása, a távolság, a kijárási tilalom miatt egyáltalán nem találkozhatnak szeretteikkel az ünnepi időszakban. Nekik próbál segíteni két harvardi pszichiáter, Dr. Carlin Barnes és Dr. Marketa Wills abban, hogyan bírkózzanak meg ezzel a nagyon is embert próbáló szituációval!

Tervezz előre!

Jó, ha van egy kész terved arra, mit csinálsz az ünnepek alatt. Nem kell ám egyedül lenned - ha van kedved (és az éppen aktuális hatósági korlátozások is engedélyezik), fordíthatod ezt a pár napot karitatív munkára, segíthetsz idősek otthonában, ételosztásban, vállalhatsz olyan önkéntes feladatokat, amikkel másokon segíthetsz.

De lehetsz te az, aki megszervezi a családi Zoom-karácsonyt, ha örömet okoz, elkészítheted magadnak a karácsonyi menüt, ahogy mindig is szeretted volna - a kedvenc ételeiddel.

Mondhatod azt is, hogy 100%-ban a pihenésé lesz a főszerep, és végre hagysz időt magadnak meditálásra, olvasásra, jógázásra, arcpakolásokra - amire eddig nem volt sok időd.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod!