Hogy állunk a boldogsággal 2023-ban? Hányadikak vagyunk a világranglistán?

Borítókép: Hogy állunk a boldogsággal 2023-ban? Hányadikak vagyunk a világranglistán? Forrás: Getty Images (Letizia McCall)
A Boldogság világnapján, március 20-án kiadott World Happiness Report 109 országot rangsorolt. Lássuk, hogy állunk a boldogsággal itthon és a világban!

Ha bárkit megkérdezel, szerinte melyik a világ legboldogabb országa, elég valószínű, hogy az egyik észak- vagy nyugat-európai államot említi majd. Vagy Svájcot. Aki a finneket mondja, az sorozatban hatodszor találná telibe, legalábbis a Gallup Intézet globális felmérésén alapuló World Happiness Report szerint, amelyet idén is a Boldogság világnapján, március 20-án adtak ki.

A 11. alkalommal kiadott jelentés szerint tehát a finnek a legboldogabbak, őket Dánia, Izland, Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria a 11., Ausztrália a 12., a 13. helyen pedig Kanada áll. Írország a 14., az Egyesült Államok a 15., Németország pedig a tavalyi eredményéhez mérten két helyet rontva a 16.

Hol vagyunk a boldogság-skálán mi, magyarok?

Magyarország – Salvadort követve és Argentínát megelőzve – 51. a listán. Vagyis a középmezőnyben vagyunk, de a közép-európai régióban mi vagyunk a legkevésbé boldogok.

Térségünkben a csehek a legboldogabbak, ők a 18. helyen állnak, Szlovénia a 22., Románia a 24, Slovákia a 29., Lengyelország pedig a 39. helyen áll – írja a Telex. Hozzátéve, hogy Oroszország a 70., Ukrajna a 92.. A világ legboldogtalanabb országa a 109-es lista szerint Niger, de az összesítés legvégén Libanon és Afganisztán áll, a 136. és 137. helyen.

Forrás1

Forrás2

Forrás3

Forrás4

Vannak dolgok, amiket, ha az otthonodban tartasz, nagyobb esélyed van a boldogságra. Melyek ezek? Nézd meg a lenti galériánkat!