Félelmeid leghatásosabb ellenszere, ami még pénzbe sem kerül

Borítókép: Félelmeid leghatásosabb ellenszere, ami még pénzbe sem kerül Forrás: Getty Images/Letitia McCall
Az emberek többsége azt gondolja, hogy a félelmek, a szorongás leküzdésének csak pénzzel megfizethető, bonyolult módja létezik. Pedig van egy nagyon egyszerű módszer, ami teljesen ingyen van és felettébb hatékony.

Az embert az érzékei a fizikai világhoz kötik, ezért az élet talán legnagyobb feladata, hogy a szemünket a külvilág forgatagáról kicsit levegyük, és figyelmünket befelé fordítsuk. Az érzékek kötöttségéből az embert csak olyan dolog ragadhatja ki, ami nem része annak. A befelé fordulás semmiképpen nem befordultságot vagy lehangoltságot jelent. Sőt, nem is a kifelé fordulás ellentétét. Ez az élmény olyan szeretetteljes és intenzív, hogy nevezhetnénk a félelem felszámolásának, és a megvilágosodás kezdetének is.

A félelem egy olyan negatív érzés, amit egy általunk észlelt, vagy vélt fenyegetés kelt bennünk. Ennek egyik leginkább kínálkozó gyógymódja a tudat módosítása. Erre a feladatra napjainkban már számtalan látszatmegoldás kínálkozik, azonban ha negatív mellékhatások nélküli megoldást keresel, amiért szívességet se kell kérni, és pénzbe se kerül, akkor válaszd a hálát. A hála mindazon túl, hogy az élet megkoronázása, a félelem leghatásosabb ellenszere.

Gyakorlása ajánlott naponta többször, de leginkább lefekvés előtt, ugyanis nincs annál rombolóbb, mint szomorúság, csüggedés és félelem közepette nyugovóra térni. Se a hozzátartozókat, se az orvosokat nem kell értesítened a használatáról, mert ellenjavallat nincs, túladagolni pedig lehetetlen.

A változás fájdalmas lehet, de semmi sem olyan fájdalmas, mint megrekedni valahol, ahová nem tartozol. Készítettem neked egy ingyenes videó sorozatot ami segít elindulni egy boldogabb jövő felé. ITT találod!

Pilát Gábor írásait, gondolatait minden csütörtökön olvashatod itt,
az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

www.pilatgabor.hu

Ha rendszeresen küzdesz szorongással, a következő módszerek sikeresen bevethetők: