Demi Moore ingyenes podcastja a nemiségről szól, de női szemszögből

demi moore, podcast, erotikus Forrás: qcode
Ha szexi női hangot kell mondani, Demi Moore sokunknak az elsők között jut az eszébe - nem csoda, hogy ő a főszereplője annak az új podcastnek, amelynek középpontjában a női szemszögből bemutatott szexualitás áll. Elmeséljük, milyen élmény volt és mit tanított nekünk a Dirty Diana első része.

A Dirty Diana egy hatrészes hangjáték, amelynek első része július 13-án debütált a nagyobb podcast-oldalakon (pl. Spotifyon és iTunes-on), és augusztus közepéig minden hétfőn új rész várható. A címet hallva nem véletlenül jut eszünkbe Michael Jackson híres száma - hiszen a dal és a podcast középpontjában is a szex áll. A történet szerint a megromlott házasságban élő és főállásban egy vagyonkezelő cégnél dolgozó Diana titokban egy olyan honlapot is szerkeszt, ahol nők osztják meg egymással a titkos erotikus fantáziáikat.

A történet írója és rendezője, a főleg forgatókönyveiről ismert Shana Feste nem titkolja, hogy a saját házassága ihlette a történetet Brian Kavanaugh-Jones filmproducerrel. “Ez egy érzelmileg nagyon mély és mozgalmas időszaka volt a férjemmel közös életünknek - meséli egy interjúban. - Majdnem el is veszítettük egymást. Volt egy olyan időszak, 10 évvel ezelőtt, amikor teljesen idegenné váltunk egymás számára és nem szexeltünk többet.” A pár tagjai ekkor külön is költöztek és mindkettőjük valaki mással élt. “De rendszeresen találkoztunk, mivel voltak közös háziállataink, és minden egyes alkalommal sírtunk. De komolyan” - meséli.

A házasságot végül egy teljes éven át tartó terápiával sikerült helyrehozni. “Engem nem úgy neveltek, hogy nyíltan beszélhetek a szexről, és emiatt tele voltam szégyenérzettel a saját szexualitásommal kapcsolatban, ami persze a házaséletemre is rányomta a bélyegét.” A párnak azóta három gyereke lett. “A Dirty Dianával azt akartam megmutatni, hogyan tud helyrejönni egy házasság. Hogy bármilyen is a helyzet, neki lehet állni és megtalálni a visszautat egymáshoz.”

De milyen is ez a hangjáték? Az első rész rögtön Diana egy interjújával kezdődik - egy Liz álnevű, 43 nő egy olyan fantáziát oszt meg, amelyben egy vonaton felszedi őt egy nála sokkal fiatalabb férfi, aki a férje fiatalkori énjére emlékezteti. Az előadásmód nagyon félénk és visszafogott, néhol zavart nevetésekkel. Világos, hogy valakinek mélyen a privát szférájában járunk - és a részletektől mi is könnyen zavarba jövünk.

Olyan podcastet szerettem volna csinálni, ami előjátéknak is megteszi
mondta a szerző.

Ezután indul be a tulajdonképpeni történet. Diana a munkahelyén - ami egy klasszikus öltönyös profitgyár nagy stresszel és elképesztően szexista főnökökkel - új ügyfelet kap: Petrát, aki nagy vagyont örökölt az apjától, de aki hallani sem akar arról, hogy a befektetéseit egy olyan cég kezelje, amelyik az apja túlságosan jólnevelt, racionális, tabukkal terhelt világát képviseli a szemében. “Nem hiszem el rólad, hogy te is olyan vagy, mint ezek itt mind” - mondja neki a lázadó, extravagáns Petra. “Mindenkinek, aki rendezett életet él, kell egy egérút. Neked mi az egérutad?”

A történet tulajdonképpen olyan intim beszélgetések mentén bontakozik ki, amelyeket Diana más nőkkel folytat az életéről. Miután Petra sikeresen felkavarja az érzelmi világát, egy klasszikus részeg “csajos este” fültanúi lehetünk, ahol kiderül, hogy Diana már több mint egy éve nem szeretkezik a férjével. Végül egy véletlen telefonhívás kapcsán rájön, hogy a férje nem pókerezni, hanem sztriptízbárba jár az ő “csajos estéin”. Itt, a dráma tulajdonképpeni kezdetén ér véget a podcast első epizódja.

A Dirty Dianát nekem elsősorban a nézőpontja teszi izgalmassá - az, hogy ez egy nagyon erőteljesen nőközpontú, a női szemszöget érvényesítő történet, amely a szexről hitelesen, de a szokásostól eltérő - és pl. a hollywoodi filmipart erőteljesen domináló male gaze-től biztosan különböző - módon akar és tud beszélni. Azokról a 35-45 közötti nőkről, akik számára a házasságuk az első, de akik ettől nem válnak “szolid családanyákká”, hanem igyekeznek nagyon is tisztában lenni és elfogadó módon viszonyulni a saját vágyaikhoz.

Hasonlóképpen izgalmasnak tartom a formát is, hiszen egy hangjáték sokkal többet bíz a fantáziánkra, mint ha ugyanez mondjuk egy netflixes erotikus minisorozat lenne. Persze Demi Moore az Demi Moore, de az összes többi szereplőt is el kell képzelnem valahogy pusztán a hangja alapján - vagyis a Dirty Diana egy olyan erotikus történet, amely hagyja, hogy a fantáziám is dolgozzon, és ezáltal rajta keresztül magamról is megtudhassak valamit. Egy olyan szexpozitív történet ez, amely egyszerre tud nagyon diszkrét és nagyon explicit is lenni, ami kimondottan jót tesz neki. Kíváncsian várom az új részeket!

A Dirty Dianát itt tudod ingyenesen meghallgatni:

25 sztár, aki megmutatta magát meztelenül, terhesen: