Bucsi Mariann: Melyek a Te Csodáid?

Borítókép: Bucsi Mariann: Melyek a Te Csodáid? Forrás: Bucsi Mariann
Az Élet igenis szép. Szép a napkelte, a napnyugta, az eső hangja, a kavicsok, a hópelyhek, a nyíló virágok, egy mosoly, egy dallam, egy festmény, a homok vagy az avar a meztelen talpunk alatt, egy ölelés, egy érintés, egy kedves szó, egy madár dala, a felhők az égen, a csillagok, a fák, egy levél erezete.... Felsorolhatatlan, mert az Élet tele van szépséggel.

Mégis… Valahogy mi emberek ezeket észre sem vesszük. A napok elsuhannak, mi meg bánatba, dühbe, ellenségeskedésbe, irigységbe, fájdalomba temetjük az arcunkat és ki sem látunk belőle.

Eszünkbe se jut, hogy minden, ami most vagyunk, akik most vagyunk, ami MOST történik velünk az az eddigi döntéseink eredménye. Csak és kizárólag saját magunk vagyunk érte a felelősek. Nem a szörnyű gyerekkor, a kormány, az Isten, a szomszéd, a párunk, a kollégánk, nem valaki más. Mi. Én. Te. Mindenki. Mindenki a sajátjáért.

Mindaddig, amíg ezt fel nem ismerjük, el nem fogadjuk, addig egy olyan hálóban vergődünk, amiben tehetetlenek vagyunk.

Amikor azonban megértjük és elfogadjuk a saját felelősségünket, akkor rájövünk, bármit meg tudunk teremteni magunknak. Jót, rosszat egyaránt.

A negatív érzések negatív rezgést hoznak létre - ez nem spiritualizmus, ez tudományos tény. A negatív rezgésre a negatív rezgés tud rákapcsolódni.

Az olyan érzések, mint a szeretet, a hála, a gyermeki kíváncsiság és így tovább, pozitív érzéseket vonzanak magukhoz.

Ott van Benned a változás és a változtatás képessége.

Igen. Benned is!

A komfortzónát érdemes elhagyni, pláne ha kényelmetlen és kvázi csak fájdalmat okoz.

Mindenkinek megvan a keresztje, baja, problémája. És mindenkinek megvan a maga megküzdési stratégiája. Ha nem működik a megküzdési stratégiánk érdemes lecserélni.

Ha csak vagy és szenvedsz egy helyzetben és még mondogatod is magadnak, mennyire borzalmas, azzal tulajdonképpen írsz egy programot az agyadnak, hogy csak a rosszra hangolódjon rá.

Az, hogyha van tető a fejem felett, van mit enni és valami ruha, ami megfelel az időjárásnak az önmagában gazdagság. Az emberiség nagy részének ez sem áll rendelkezésére...

Miért van az, hogy nem tudunk hálát adni azért, ami van, és meg sem látjuk, észre sem vesszük? Miért van az, hogy mindig valaminek a hiányára, nem pedig valaminek a meglétére fókuszálunk?

Miért szenvedsz? Dönthetsz úgy, hogy boldog vagy. Mert a boldogság nem olyasmi, amit kívülről lehet megkapni, vagy valami speciális feltételhez kötött, kvázi elérhetetlen dolog. Ott van Benned is. Táncolhatsz, énekelhetsz, rácsodálkozhatsz az élet szépségeire, megölelheted a gyereked, a párod, beszáríthatod a gyönyörű hajad, felvehetsz valami szépet, ehetsz egy jót, megnézheted a naplementét, vagy a csillagokat, bearanyozhatod valaki más napját a mosolyoddal, végigsimíthatsz egy kavicson, megölelhetsz egy fát… rengeteg mindent megtehetsz, mert minden adott hozzá, minden a rendelkezésedre áll.

A boldogság és az, ahogy érzem magam döntés kérdése. A dolgok vannak és történnek. Azt azonban egyedül TE döntöd el, hogy reagálsz rájuk.

Nem azt mondom, hogy minden nap legyen kicsattanóan táncos boldog és ilyesmi. Vannak nehezebb napok és a szomorúságot, fájdalmat épp úgy meg kell élni, mint a szép érzéseket.

Csak tudd, minden lehetőség adott számodra is. Te döntöd el, hogy érzed magad és mit veszel észre.

Tudd, ott van Benned is a CSODA. Ott van Benned is az a középpont, amihez igenis vissza-vissza lehet térni. Egy egyensúlyi állapot, ami ha ki is billen az ember, visszabillenthető oda. Ezt viszont senki és semmilyen körülmény nem teszi meg helyettünk.

Mit tehetnék, hogy megtaláld ezt magadban és átéld, átélhesd a boldogságot?

Mennyi csoda van Benned? Az eszed, a szépséged, a kézügyességed, a rendszereteted, a kommunikációs készséged, a műveltséged, ahogy táncolsz, a mosolyod, a szemed csillogása, az ölelésed.... Végtelen hosszú a sor.

Melyek a Te Csodáid?

Az írásért köszönet a szerzőnek: Bucsi Mariann író, novellistának

Íme pár dolog, ami pozitívabbá tehet: