Bombera Krisztina: változni és változtatni

bombera,változás Forrás: Szentgyörgyváry Ambrus / Éva magazin
Amikor – életemben egyszer – kirúgtak egy munkahelyről, vagyis helyettem hoztak döntést egy fontos változásról, fájdalmas önismereti utazáson mentem keresztül. Ki vagyok én és ki nem? Mi fontos nekem és mi nem?

Az önreflexió nehéz, kínlódós munka. Mégis elkerülhetetlen, ha az ember arra vágyik: olyasmit csináljon, amire ha egyszer majd visszagondol, méltónak tartja önmagához.

Számba vettem, mi igazán fontos nekem és mi nem. Mi szerez sikerélményt? Hogyan tudom a meglévő tapasztalatomat, tudásomat és készségeimet új formába gyúrni a régi értékeimmel? Egyszerűbben fogalmazva: friss kaját főzni a hűtőben lévő, jó állapotú maradékokból. (A kotyvasztás mágiája az egyetlen, amiben jó vagyok a konyhában, a családom őszinte elismerésére, jóízű eredménnyel.)

Vállalkozásba fogtam a legjobb barátnőmmel, Bondor Gabival, az ex-Wall Street-i vagyonkezelővel, aki egyébként – kis túlzással – a dzsungelben él a családjával Indonéziában. (Negyednapos időeltolódással dolgozunk egymással.) Értékmarketingcégünkkel olyasmibe vágtunk vele, amely ismeretlen terep volt mindkettőnk számára. Nekem például, az örök munkavállalói lét után, félelmetes volt a vállalkozás kockázata. Hogy vezetői utasítások helyett önmagamnak adom a feladatokat, mások által szabott határidők helyett a saját határidők önfegyelmével. Na jó, azért ez nem is mindig sikerül…