Úgy érzed, megbénítanak az érzelmek? Íme 5+1 tipp, mit tehetsz ellene!

Borítókép: Úgy érzed, megbénítanak az érzelmek? Íme 5+1 tipp, mit tehetsz ellene! Forrás: Getty Images
Nem is olyan régen egy globálisan mindenkit érintő világjárvánnyal kellett szembenézned, és szinte időd se maradt, újabb aggasztó élethelyzet nehezíti a hétköznapokat. A szomszédunkban kitört háború eddig elképzelhetetlen érzelmi terhet jelenthet úgy is, hogy közvetlenül nem vagyunk érintettetek. Miként lehet legyőzni ezt az érzelmi bénultságot, mit tegyünk ebben a helyzetben?

Mi is az az érzelmi bénultság?

Elképesztő, hogy érzelmeink, azon belül pedig az agyunk miként képes irányítani testünk reakcióit. Ez teszi lehetővé, hogy eufórikus érzést élhessünk meg, amikor örülünk, vagy testi tüneteket tapasztaljunk, amikor éppen szomorúak vagyunk.

A legtöbb emberrel csak ritkán történik meg az, hogy olyan eseményt kell átélnie, amely érzelmileg teljesen lebénítja. Amikor ilyen erős impulzus ér minket, az agy nem képes feldolgozni az információt, és cselekvőképtelenné teszi a testet. Ezt nevezzük sokkos állapotnak, ami fennállhat hosszabb-rövidebb ideig is, ezzel is lebénítva az embert.

Ha nem tudod, miként oldd fel a benned megbújó feszültséget, akkor az az idő előrehaladtával nyomot fog hagyni a testi és lelki egészségeden is. És ahogy mindig is mondom, ha te nem vagy jól, akkor családod egyensúlya is felborulhat. Előzd meg a bajt, és ismerd fel az érzelmi bénultság tüneteit, és tanuld meg kezelni!

Mik az érzelmi bénultság tünetei?

Amikor valami elképzelhetetlen dolog zavarja meg a hétköznapok rutinját, akkor próbálunk vele mielőbb megküzdeni, de bizonyos életeseményekre képtelenek vagyunk felkészülni. A szomszédos országban kitört háború, és az általa előidézett következmények mindenkit érintenek. Van, akit közvetlenül, míg másokat közvetett formában. Meglepő módon, nem csak akkor tapasztalhatsz érzelmi bénultságot, ha érintett vagy, bőven elég az aggasztó hírek követése, és a kiszolgáltatottság gondolata is. Nézzük, honnan ismerheted fel, hogy ezzel a jelenséggel állsz szemben.

A folytatásért kattints ide!

Kíváncsi vagy, hogyan reagáltak hírességek az ukrán-orosz háborúra? A válaszokért kattints a galériára!