A hűtlen feleség és a szusi esete – azaz hogyan legyünk extra béna szeretők

Borítókép: A hűtlen feleség és a szusi esete – azaz hogyan legyünk extra béna szeretők Forrás: Getty Images
Egy hajszálon múlt, hogy a barátnőm, Lilla csúnyán lebukjon. A Dekameronba illő történetet feldúltan osztotta meg velem, mivel a férje azóta sem tudja kiverni a fejéből a gyanút – tegyük hozzá, nagyon is megalapozottan.

Lillus tíz éve házas, néhány hónapja azonban viszonyt kezdeményezett egy elvált férfival, akit jógaórán ismert meg. Lillus mesterfokra fejlesztette a hűtlenséget: havonta mindössze kétszer találkozott Attilával, így a férjének, Tamásnak nem tűnt fel a kimaradás. Lillusra amúgy is jellemző a precizitás és a jó szervezőkészség: nagy kérdés, hogyan hagyhatott ki az agya azon a péntek estén, amikor azt hazudta otthon, hogy céges bulira hivatalos, és amit szegény Tamás minden további nélkül elhitt neki. Szóval Lillus kellemesen mulatta az időt Attilával, egészen addig, míg jól meg nem éheztek. A férfi hűtőjében mindössze egy májkrém és két pár virsli árválkodott némi beszáradt sajttal körítve: Lilla úgy döntött, jobb, ha rendelnek valami igazán finomat. És mivel megszállottan rajongott a szusiért, mi más jutott volna eszébe, mint hogy kedvenc japán éttermét hívja, és rendel egy hatalmas nigiri boxot. A hancúrozástól kábán emelte fel a mobilját, és hülye szokásának megfelelően nem a névjegyzékből kereste ki a számot, hanem fejből ütötte be – Lillusnak nagyon jó memóriája volt. Az esetek kilencvenkilenc százalékában a verkli hibátlanul működött. Kivéve ezt az egyet. Talán a kimerítő szex volt az oka, talán a tudattalanja akarta lebuktatni – ki tudja? Mindenesetre valahogy nem vette észre, hogy végzetesen rosszul tárcsázott. Öt csengés után vették fel a telefont. Attila hatalmasat és hangosat ásított mellette, éppen akkor, amikor egy rekedt hang beledörmögte a kagylóba, hogy halló, tessék.

Jó napot, egy nigiri boxot kérnék, hadarta vidáman a telefonba, és rákacsintott mellette terpeszkedő szeretőjére. A vonal másik végén néma csend honolt. Halló - szólt bele még egyszer, de válasz most sem érkezett. Megismételte a rendelést.

Lillus, te vagy? - dörmögött a hang. Tamás tegnap csúnyán berekedt. Szinte a felismerhetetlenségig mélyült a hangja. Reggel még puszit is adott neki, és a lelkére kötötte, hogy sok mézes teát igyon.

A francba!

Te vagy az, szívem, nevetett a telefonba erőltetetten. Attila rémülten ült fel. Jaj de buta vagyok, a szusizót akartam hívni, hogy együnk egy finomat. Este tízkor? - kérdezte Tamás értetlenül. Nem a buliban vagy? Dehogynem, csak olyan uncsi az egész. Gondoltam, megleplek, kiosontam, és rendelni akartam kaját kettőnknek.

- Az előbb mintha ásított volna valaki.

- Itt? Dehogy ásított, biztos kintről szűrődött be valami zaj. Beosontam az egyik irodába telefonálni, lent meg buliznak, mint az őrültek.

Tamás hallgatott.

- Oké, mondta végül. Akkor várom a szusit, meg téged.

Bizonytalan volt a hangja. Annyira nem vallott Lillusra ez a spontán gesztus, hogy nem tudta hova tenni a történteket.

Lilla pedig kapkodva megmosdott, felöltözött, búcsút vett Attilától – szándéka szerint örökre, amit a férfi sem bánt, semmi szüksége nem volt ugyanis egy családi drámára -, és berohant az első útjába akadó japán étterembe.

A jókora nigiri box-szal hazasietett, megölelgette a férjét, előadta, hogy rendelés helyett inkább személyesen vette át a kaját, és ünnepélyesen bezabálták a nigiriket.

Tamás azonban megváltozott azóta. Gyanakszik, panaszolta Lillus. Rajtakaptam, hogy figyel, a múltkor turkált a telefonomban. Persze kitöröltem belőle mindent. Attilával nem találkozom többé. Remélem, túllendülünk ezen az epizódon, szeretem Tamást, nem akarom elveszíteni. Ünnepélyesen megfogadom, hogy nem csalom meg soha többé.

Ismerve Lillát, aki kicsit a Szex és New York Samantháját idézi, ezt nehezen tudom elképzelni. De hátha tanult a leckéből. Végül is az emberek változnak, nem igaz?

Olvass el 10 tényt a hűtlenségről!