Ágynemű mizéria

Borítókép: Ágynemű mizéria Forrás: WhitePress
Ahogy az idő változik, úgy a hangulatunk és az érzéseink is.

Számomra mindig lélekemelő a tavaszvárás. Meghallod az első madárcsicsergést, néhol már virágba borult fák illatoznak. A friss tavaszi szellő, mely táncba hívja vagy lépésre buzdítja a lábad. Az idő is kezd felmelegedni. A téli kabátot tavaszira cseréled, és a télit a szekrénybe teszed. Így van ez a meleg nehezebb téli ágyneműkkel is. Eljött az idő tavasziasra cserélni és a szekrénybe helyezni a télit. Megmutatom, számomra milyen az ideális tavaszi vagy akár nyári agynemű. Íme pár ötlet a tökéletes választáshoz.

Pamut az örök

Vajon miért? Egész évre jó választás, de különösen tavasszal vagy nyáron. Előnyei, hogy könnyű, légáteresztő és nedvesség elvezető. Mindenképpen igyekezzünk 100% pamutból készült lepedőket és párnahuzatokat választani ezzel is elősegítve a pihe-puha alvást.

Vászon

A forró nyári éjszakákon hűvös és száraz marad, így a nagy melegben könnyebben tudunk majd elaludni. Szintén légáteresztő és nedvszívó. Az anyaga pamuttal összehasonlítva texturált és enyhén érdes tapintású, de ezt mosással puhábbá varázsolhatjuk.

Forrás: WhitePress

Bambusz

Ha érzékeny bőrűek vagy allergiásak vagyunk, érdemes bambuszból készült ágyneműt vásárolni hipoallergén és antibakteriális tulajdonsága miatt. Ugyanúgy légáteresztő és könnyű érzést kelt.

Nemcsak a koalák szeretik

A tencel, mint a bambusz is a fenntartható szövet közé tartozik. Az eukaliptuszfából készült tencel vagy lyocell ágynemű selymesen sima tapintású, gyengéd a bőrhöz és hűsítő egy forró nyári éjszakán.

A selymes selyem

A selyem – hőmérsékletszabályozóa legmelegebb hónapokban is hűvös hatású, míg a hidegben melegít. A selyemből készült ágynemű szintén sima, puha tapintású, ideális az érzékeny bőrűek számára.

Amikor tavaszi vagy nyári ágyneműt vásárolunk, saját igényeink alapján tegyük. Ha érzékeny a bőrünk vagy allergiásak vagyunk, ez legyen az első pont, ami alapján kiválasztjuk a megfelelőt. Majd a szálminősége, amely a huzat készítéséhez használt szálak számát jelenti négyzetcentiméterenként. Minél magasabb ez a szám, annál sűrűbb és tartósabb az anyag. A 200 és 800 közötti szálminőségű ágyneműhuzatok általában jobb minőségűek. Majd a méret és stílus szerint kiválasztása következik. Érdemes befektetni jobb minőségű, akár damaszt ágyneműhuzatokba, mert akár az alvás minőségén is javíthatunk.

Egy kis tipp, amelyiket a nagymamámtól tanultam: az ágyneműhuzatok közé vagy mellé a szekrényben mindig rózsaszappan vagy bármilyen szappant helyezzünk. Esetleg levendulás illat tasakot, amely finom illatúvá varázsolta a huzatokat.