Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Borítókép: Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen Forrás: Bookline
Észrevetted már, hogy a legjobb romantikus történetek mindig nyáron játszódnak? Pedig a télben is van helye az érzelmeknek, sőt, talán ilyenkor a legjobb fellapozni egy romantikus regényt. Íme 4 kedvencünk erre az időszakra!

Emma Theriault: A Lázadó szépség

Gondolkodtál már azon, hogy mi történik a Disney hercegnőkkel, miután a mese véget ért? Aladdin vajon képes betenni maga után a piszkos tányért a mosogatóba? És Hamupipőke vajon megtud végre valamit a névtelen hercegről, túl azon, hogy a munkája (herceg) nagyon menő? A Lázadó szépség most A szépség és a szörnyeteg mesébe repít vissza, Belle-re pedig sok varázslat mellett élete legnagyobb feladata vár. Nem, nem a CSOK-ot kell felvennie. Királynővé kell válnia a közelgő francia forradalom idején, ami valljuk be, nem a leghálásabb párosítás.

Jojo Moyes: Valaki más cipőjében

Megvan az a pillanat, amikor épp minden összejön, látod a fényes jövőt, gond sehol – aztán egyszer csak bumm, kirántják a lábad alól a perzsa szőnyeget? Jojo Moyes az egyik legjobb mostani romantikus szerző, aki pontosan tudja, hogy nincsenek az életben véglegesen lejátszott meccsek – annál több újrakezdés és az újrakezdéssel kinyíló életlehetőség. A Valaki más cipőjében nagy bukása pedig tényleg onnan indul, ahová egy picit mind vágyunk: a felső tízezer mindennapjaiból. Mígnem egy nap Nisha dúsgazdag férje úgy nem dönt, hogy ideje továbbállni, és ezzel együtt vinni mindent, ami valaha közös volt.

Bősze Ádám: Nagy zenészek, nagy szerelmek

Oké, ez kicsit kilóg a sorból. De tudjuk, hogy a legjobb történeteket maga az élet írja, ez a könyv pedig pont azt mutatja meg, hogy a fekete-fehér képekről ismert, szúrós tekintetű művészek a való életben milyen elképesztő érzelmi viharokon verekedték át magukat. Vagy rángattak bele másokat a viharokba. Operabérlet nélkül is gyorsan átélhető, hogy a két lábon járó red flag Wagnert kevesen húznánk jobbra egy randi appban, a nyughatatlan Mozart pedig megállás nélkül szerelmes volt. Ráadásul nemcsak sírva nevetősen van megírva a könyv, hanem háttérzene is jár hozzá a zeneszerzőktől!

E L James – Missus

Ha ismerősen cseng a szerző neve, az nem véletlen. Néhány éve ő volt az, aki egy Twilight fan fictiont kezdett el írni a neten, majd akkora sikere lett, hogy inkább önálló regénnyé faragta a sztorit. Biztos, ami biztos, hozzáadott némi latexet és egy kis fenekelést, és máris készen volt a 2010-es évek legnagyobb sikerkönyve, a Szürke ötven árnyalata. Ezúttal a fenekelés elmarad, helyette kapunk egy dúsgazdag szoknyapecért, és szuper izgalmas női karaktert, aki ugyan takarítóból lesz grófné, de a boldogságot így is nehezen találja meg. Lesz happy end? Nem spoilerezünk, olvassátok el!

Ez így még mindig nem elég, hogy valami szerethetőt találj a hűvös évszakban? Akkor itt egy pro tipp: ha 2023. december 15-ig vásárolsz a Bookline-on, Wizz Air repjegyet is nyerhetsz, amivel oda utazhatsz, ahová csak szeretnél. A könyvedet azért majd ne felejtsd otthon!

Forrás: Bookline
Kattints a képre és tudj meg többet a nyereményjátékról!