Őrizd az egészséged hazai termelői áfonyával!

Borítókép: Őrizd az egészséged hazai termelői áfonyával! Forrás: PR
Családunk több éve kezdett foglalkozni kék áfonyával. Meggyőződésünk, hogy őstermelőként szívvel-lélekkel gondozott gyümölcs meghálálja mindazt az energiát, amit a gondozására fordítunk.

Nem használtunk káros vegyszereket, így a természet áldását gyümölcs formájában kínáljuk kedves vevőinknek.

Különleges...

Az áfonya rostban gazdag gyümölcs. A rostdús táplálkozás pedig az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja. Ebben a hitben dolgozunk és gazdálkodunk Darányban, Somogy megyei homokon.

Forrás: PR
Ültetvényünk
Vertkovci László és családja

Termékeink: „Mindig ajándék”

  • Frissen szedett áfonya (június 15 -augusztus 15.)
  • Áfonya lekvár (egész évben)
  • Sült áfonya tea (fogyasztható: forró vagy jeges teaként)
  • Darabos áfonya tea (szárított áfonyadarabokkal)
Forrás: PR
Frissen szedett áfonya (június 15 -augusztus 15.)
Forrás: PR
Áfonya lekvár (egész évben)

Áfonya jótékony hatásai:

  • Az áfonyát magas antioxidáns-tartalma miatt is ajánlott fogyasztani. Ennek köszönhetően ugyanis védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

  • Az antocianin nevű összetevő az, ami a gyümölcs élénk színét adja, és ez az az anyag, ami megvédi az agy bizonyos neuronjait, javítva ezzel a koncentrációs képességünket és a memóriánkat.

  • Az áfonya segít abban, hogy a "rossz koleszterin", az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők.

  • Mivel folsavban, C-vitaminban és kalciumban is gazdag az áfonya, a magzat egészségét védi terhesség idején, úgyhogy kismamaként mindenképpen fogyasztd.

  • Legújabb kutatások szerint az áfonyában található összetevőknek a rák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van, ráadásul a már meglévő rákos daganatok növekedését is lassítják.