Felicita: Új olasz történet Budán

Borítókép: Felicita: Új olasz történet Budán
‘Szenvedéllyel lenni, enni, inni.’ - Amióta megismertük Itáliát, nehéz elképzelni az életet nélküle. A nyár csak az olasz tenger, a pizza csak nápolyi, a tészta csak aldente, vagyis arra vágyunk, hogy legyen olaszosan könnyű az élet. Ezt az életérzést hozza a Felicita étterem Budára minőségi alapanyagokból készült, autentikus nápolyi ízekkel.

A Felicitában cél, hogy az olasz konyha tisztelete és minőségi olasz ételek ismerete által a magyar közönség mellett a Magyarországon élő olaszokat is az étterembe csábítsuk, ha igazi hazai ízekre vágynak. Éppen ezért a tulajdonosok mindennel biztosra mentek: tavaly nyáron felfedezték, mit kínál Budapest, ha olasz konyháról van szó, majd lépésről-lépésre összeállt az a laza, de a minőséget mindenek elé helyező koncepció, amivel ma várják a vendégeket.

A menü kialakításában Massimiliano Porta bergamo-i séf volt a csapat segítségére - ötleteivel és tapasztalatával olyan étlap állt össze, amiben egyszerre van jelen a hagyományos és a kortárs olasz konyha, sok olyan apró védjeggyel, ami igazán ‘felicitássá’ teszi a fogásokat. Az étlapon egyaránt megtalálható a Spaghetti alla Carbonara, a klasszikus nápolyi Calamarata, tintahalas nduja raguval, a grillezett süllőfilé szicíliai koktélparadicsom szószban, vagy éppen a Veal Milanese.

Az autentikus nápolyi pizzákért Marcello Verdoia torinói mester pizzaiolo felel, kezei közül 24 órás kelesztés után extra könnyű tésztával érkeznek a pizzák. A feltétek között egyaránt megtalálni a kötelezőket (mint a Margherita, a Marinara, vagy a Diavola), de olyan különlegességek is készülnek a Nápolyból érkezett csodás kemencében, mint az étterem nevét kapó Felicita pizza.

A tészták, főételek és pizzák mellett az antipasti sor sem hagy kívánnivalót maga után, bőven van mit csipegetni olasz ízekből, egy-egy vacsorát pedig friss és könnyű desszertekkel tudnak zárni a vendégek.

A Felicita ételeinek alapanyagai a Culinarisból érkeznek, mindegyik olasz és rendkívül minőségi. Száraztésztának a Gentile, friss tésztának pedig a De Angelis márkát használják kizárólag.

Az ételek mellé Ódor András a Black Swan LAB szakmai vezetője válogatott széles italkínálatot sörökből, olasz borokból, proseccóból, spiritekből, és tervezett üdítő és emlékezetes signature koktélokat - amikhez egy-egy itáliai történet is jár. Az Amarcord az olaszok egyik örök kedvenc Fellini filmjét idézi, de aki egy Aperol Spritzre vagy Negronira vágyik, abból is megkapja itt az eredeti verziót. Az étterem nem titkolt célja, hogy az antipasti válogatással és a koktélokkal Budapesten is meghonosítsa az aperitivo intézményét - a terasszal és a kényelmes belső térrel pedig erre minden esélyük meg is van. Hamarosan olasz bartenderrel is bővül a csapat, Luca Semenzato klasszikus olasz receptúrával, folyamatosan megújuló italokkal várja a vendégeket.

Az étterem megjelenésében is követi az olasz életérzést, a terek kialakításával az URBA csapatának Lengyel Márton és Juhász Andrea belsőépítészeknek pont ez volt a célja. Szabó Ádám keramikus egyedi tányérjai, és a különleges pizza tálak, amik a lyukacsosságuk folytán nem engedik elázni a pizzatésztát, szintén szerves részei az autentikus olasz hangulatnak.

Az étterem arculatáért a Graphasel Design Stúdió felelt.

Az étterem a Hegyvidék Bevásárlóközpontban várja az olasz ételek rajongóit, a környék régóta vágyott már egy olyan helyre, ahol az igazi itáliai ízeket lehet megkóstolni. Itt egy ebéd, vacsora, vagy csak egy délutáni aperitivo erejéig is egy pillanatra valóban Olaszországban érezheti magát az ember. Ez pedig egyet jelent a boldogsággal.

Instagram: www.instagram.com/felicitabudapest

Facebook: www.facebook.com/felicitabudapest

Weboldal: www.felicitabudapest.com

Nézd meg galériánkban, micsoda finomságokat kóstolhatsz meg a Felicitában!