Arthur Miller legismertebb drámájának bemutatójára készül a Central Színház!

Borítókép: Arthur Miller legismertebb drámájának bemutatójára készül a Central Színház! Forrás: Centrál Színház
Nem érdemes kihagynod a Centrál Színház új bemutatóját!

Arthur Miller egyik legismertebb drámáját mutatja be a Centrál Színház. Az alkotást először 1949-ben tárták közönség elé, amiért az író Pulitzer-díjat is nyert.

Az ügynök halála

Arthur Miller akaratos utazó ügynöke, Willy Loman 1949 óta járja a világ színpadait. Töretlen sikere annak köszönhető, hogy évtizedek óta mindig tudnak vele azonosulni a nézők. Willy egy jobb, sikeresebb jövő reményében végigküzdi az egész életét, és idősebb korára sem képes leállni. Továbbra is vágyik az elismerésre, nem hajlandó beletörődni a kudarcba. Nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy ő legyen az, akinek nem jött össze, akinek nem sikerült. Kiégett, elfáradt, mindig újabb és újabb falakba ütközik, mégis hiszi, hinni akarja, hogy ha a győzelem ma még nem is következett el, holnapra biztosan elkövetkezik. De a talaj fokozatosan kicsúszik a lába alól, fejében összekeveredik a múlt, a jelen és a kilátástalan jövő. Nem érti, hogy mi történik vele, csak azt tudja, hogy nem akarja, hogy így legyen. Mert ha elfogadná a valóságot, és hagyná, hogy rátörjön a belső bizonytalanság, akkor fel kéne tennie magának a kérdést: Hát ezért csináltam? Ezért?!

Miller gyerekkorában Amerika az ígéret földjének tűnt. Aztán jött a nagy gazdasági világválság és a totális összeomlás. Korunk Magyarországa vajon kinek és mit ígér ma?

Forrás: Centrál Színház

Az előadást a látogatók Stohl András, Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence főszereplésével láthatják.