Merész, Z generációs enteriőr: a sokból sosem elég

Borítókép: Merész, Z generációs enteriőr: a sokból sosem elég Forrás: Bonami
Baby Boomerek, az X vagy éppen az Y generáció. Mindegyik teljesen más és egyedi – akárcsak az otthonaik. Nézd meg velünk az 1996 és 2009 között születettek, azaz a Z generációba tartozók otthonainak jellemzőit.

A Z generáció a technológiával, a közösségi médiával és az internettel nőtt fel, ami az értékrendjére, az érdeklődési körére és az otthonára is hatással van. Előnyben részesíti a maximalizmust, amely lehetővé teszi a személyes kifejezést és elősegíti a fenntarthatóságot. Nézd meg, mi jellemző egy Z generációs belső térre!

Főszerepben a maximalizmus és az eklektika

Míg a korábbi Y generáció a minimalizmust hangsúlyozta, a Z generáció az ellenkező irányba halad, ezért a maximalizmus veszi át a főszerepet. Ahogy a neve is sugallja, a maximalizmus arról szól, hogy az árnyalatoktól és a textúráktól kezdve az anyagokig és a formákig mindent maximalizálnak. A belsőépítészetben ez egy erősen személyes térként jelenik meg, amely vizuális stimulációval van tele.

A Z generáció azzal az elvvel díszíti otthonát, hogy a szép dolgokból soha nem lehet túl sok - legyen szó növényekről, dísztárgyakról vagy képekről. Egy ilyen enteriőrben alig tudja az ember, hogy hova nézzen először. A 70-es évek hatása nyilvánvaló. Kör alakú lámpák, lekerekített kanapék, nagy kockás minták, minőségi műanyag bútorok, pop art dekorációk és csiszolt üveg a jellemző.

Forrás: Bonami

A Z generációs belső terekre játékosság jellemző.

Technológia, mint az otthon általános része

A Z generáció szerves része a technológia és természetes, hogy az élet minden területén használva is van. Az otthonok általában a legújabb technológiai eszközökkel vannak felszerelve, például okos háztartási készülékekkel, hangasszisztensekkel, okos világítással és biztonsági rendszerekkel.

Forrás: Bonami
Bátran kísérletezik a különböző színekkel, dekorokkal és stílusokkal.

Multifunkcionális és sokoldalú tér

A Z generáció gyakran otthonról dolgozik és tanul, ezért olyan terekre van szükség, amelyek könnyen adaptálhatók a különböző tevékenységekhez. Népszerűek a többfunkciós bútorok, többek között a kinyitható kanapék, a tárolóhelyes asztalok és a moduláris rendszerek is. A kényelmes és hatékony környezet is fontos számukra.

Forrás: Bonami

Z generációs belső tereket ötletes dekorációk jellemzik. Minden részlet átgondolt, beleértve a textíliákat és a tányéralátéteket is!

DIY és egyéb autentikus elemek

A hitelesség nagyon fontos a Z generáció számára. Belső tereikben gyakran szerepelnek személyes tárgyak, kézzel készített dekorációk és egyedi darabok, amelyek róluk mondanak el valamit. Népszerűek körükben a DIY projektek és a testreszabott dekorációk, mert lehetővé teszik az egyedi és személyes tér létrehozását.

Forrás: Bonami

A Z generációs belső tér minden szeglete saját történetet mesél el.

Tér az offline közösségi élethez

Bár úgy tűnik, továbbra is csak online vannak jelen, a barátokkal való offline találkozás ugyanolyan fontos a Z generáció számára. Ehhez igazítják otthonaikat is, például nyílt terek vagy szórakozásra szánt részek kialakításával. Fontos a közösségi médiában való könnyű élménymegosztás lehetősége is, ami az esztétikus és fotogén környezeten is megmutatkozik.

Forrás: Bonami
A belső terekben művészeti tárgyakat, képeket és személyes tárgyakat találunk.

A Z generációnak fontos a fenntarthatóság

Azt gondolhatnánk, hogy a maximalizmus és a fenntarthatóság nem illik össze. A Z generáció azonban nagyon környezettudatos, és valójában nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. Újrahasznosított anyagokból választja a bútorokat és dekorációkat, támogatja az újrahasznosítást, és az ökológiai fókuszú márkákat részesíti előnyben.

Forrás: Bonami
A berendezésnél olyan részletekre is odafigyelnek, mint például az ágy melletti asztali lámpa.

A Z generáció továbbá kedveli a merész és élénk színeket, például a rózsaszín, a lila és a türkiz árnyalatait, de a semleges és pasztell tónusokat is, amelyek nyugodt és harmonikus légkört teremtenek.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért látogass el a Bonami.hu oldalára vagy a Bonami Boltba!