Vitamin kisokos: 3+1 tulajdonság, amiről sokan megfeledkeznek

Borítókép: Vitamin kisokos: 3+1 tulajdonság, amiről sokan megfeledkeznek Forrás: PR
Gondoltad volna, hogy a vitaminszedést is lehet rosszul csinálni? Eláruljuk, hogy mi az 3+1 szempont, amit sokan nem vesznek figyelembe az étrend-kiegészítők kiválasztásánál, ami így gyakran kellő hasznosulás nélkül távozik a szervezetükből!

Mit érdemes tudni a vitaminokról?

Nem csupán a nevükben, de a hasznosulásuk módjában is eltérőek a vitaminok. Léteznek zsírban oldódóak, mint például az A-, D-, E-vitaminok, és vízben oldódóak, mint a B- és C-vitamin. Ráadásul egyes vitaminok még a hőre is érzékenyek, így nem mindegy, miként dolgozod fel őket az ételeidben. Az ideális hasznosulásra megoldást jelenthetnek az étrend-kiegészítők, de csak akkor, ha megfelelőt választasz!

Forrás: Bernáth Melinda

3+1 tulajdonság, amiről sokan megfeledkeznek!

1. Hasznosulás módja

Ahogy olvashattad, a vitaminokat eltérő formában dolgozza fel a szervezet. A legtöbb étrend-kiegészítő esetében jelzik, hogy milyen módon szükséges őket bevenni ahhoz, hogy valóban kifejthessék hatásukat. Persze erről sokan megfeledkeznek, így nem ritka, hogy a hatóanyag jelentős része szimplán kiürül. Megoldást jelenthetnek erre a liposzómás étrend-kiegészítők, amelyek egy speciális „burokba” csomagolva juttatják be a szervezetbe az ásványi anyagokat, amelyek biológiai hasznosulása így jelentősen megnövekedhet. Ugyanez igaz lehet a folyékony étrend-kiegészítőkre is, amelyek szintén hatékonyabban juthatnak el a sejtekhez. A legideálisabb pedig e kettő kombinációja.

2. Adalékanyagok

Rengeteg vitaminkészítmény tartalmaz színezéket és más mesterséges anyagot annak érdekében, hogy elérjék a kapszula keménységét vagy éppen fokozzák az ízélményt. Ilyen a cukor, a glutén, a laktóz, vagy éppen a szója, esetleg más nem természetes anyag. Tudtad, hogy egyre több GMO- és allergénmentes termék elérhető a piacon? A kapszulák hátrányait küszöbölik ki a folyékony vitaminok, amelyekkel könnyebben megoldható a különféle allergének elhagyása. Ráadásul vannak köztük olyanok, amelyek csak természetes, nem állati eredetű összetevőkből épülnek fel, így vegánok számára is tökéletesek!

3. Kiszerelés és adagolás

Nagyon sok étrend-kiegészítő ideális mértékű fogyasztása problémás. A folyékony vitaminok között is léteznek cseppes adagolású és egyesével csomagolt termékek. Az egyadagos kiszerelésű ivóampullás vitaminok ezt a nehézséget is könnyedén áthidalják.

+1. Állatkísérlet-mentes termékek

Számos étrend-kiegészítőt gyártó cég végez állatkísérleteket, annak érdekében, hogy az összetevők szervezetre gyakorolt hatását vizsgálják. Habár úgy tűnhet, ennek közvetlenül nincs köze a megfelelő hasznosuláshoz, érdemes tudnod, hogy egyre több biztonságos és hatásos termék elérhető, amelyek gyártása nem jár állatok szenvedésével.

Forrás: Bernáth Melinda

Mi az ideális megoldás mindezekre?

A válasz, az egyadagos ivóampullás vitaminok. Ha mindenképpen ragaszkodsz a higiénikus megoldáshoz, a magas biológiai hasznosuláshoz, miközben preferálod a természetes összetevőket és az állatkísérlet-mentes termékeket, valamint a könnyű és gyors alkalmazást, akkor jó hírünk van! A MARNYS® termékei neked valóak, ugyanis magas biológiai hasznosulással bíró folyékony étrend-kiegészítői a legtöbb allergéntől mentesek, ízletesek és állatkísérlet-mentesek. Termékpalettájukban megtalálhatók többek között liposzómális folyékony vitaminok, vegán termékek, de az étrend-kiegészítők mellett, különleges szépségápolási ampullákat is kínálnak (természetesen hasonló kívánalmaknak megfelelően).