A Szigetköz a horgászok számára rengeteg élményt tartogat!

szigetköz,horgászat Forrás: fishinda.com
Magyarország legnagyobb szigete a Nagy-Duna és a Mosoni-Duna között elterülő Szigetköz, amely a Duna hordalékából épült, és páratlanul gazdag állat- és növényvilág jellemzi. Kitűnő választás a vízitúrázók számára, hiszen a Duna-ágrendszer sokszínű tájat rejt, amely felejthetetlen élmény akár kajakkal, akár kenuval indul útnak az ember. Ezenkívül a horgászok számára is tökéletes választás, mivel a már említett ágrendszer mellett a telepített kavicsbányató is remek fogást ígér.

Miért a Szigetköz?

Hazánkban honos 80 halfajból 60 él a Szigetközben, emellett a magyar Duna-szakasz legjelentősebb ívóhelye. Budapesttől 2 órányira található, mérete 400 négyzetkilométer, és 15 métert csökken a vízszint, továbbá számtalan zúgó és vízesés is gazdagítja a tájat. Ásványráró település kitűnő hely a horgászathoz, mivel sügérek, balinok, keszegek és csukák otthona. A Szigetköz védelme érdekében 1987-ben megalapították a Szigetközi Tájvédelmi Körzetet.

Ásványráró közelében a ponty és az amur lehet a cél, ahol választhatsz távolabbi helyet a bojlival vagy közelebbit a csalival (például tigrismogyoróval vagy kukoricával) történő horgászathoz. Mivel belefuthatsz rengeteg áteresztbe, ahol táplálékhalak tanyáznak, itt pergetéssel is jó eredmények érhetőek el, mivel a táplálékhalak bevonzzák a ragadozó halakat, műcsalival pedig garantált a siker. Ezeken a helyeken csuka, balin, süllő vagy akár harcsa is fogható.

A Fishindánál egy helyen tudsz beszerezni mindent, amire egy jó horgászathoz szükséged lehet, például kitűnő műcsalikat. Találhatsz itt olyan műcsalit, amely távolra és pontosan dobható, és a gyors bevontatás mellett is olyan frekvenciája van, mely felkelti például a balinok figyelmét.

És miközben a kapásjelző jelzésére vársz, megcsodálhatod a páratlan tájat, a vadregényes Duna-partot, és ha igazán szerencsés vagy, számtalan madárfajt is. A jelzés után pedig légy észnél, mert itt bizony különösen erősek a halak, szóval szükséged lesz a lélekjelenlétedre és az erődre is.

A Szigetközben egy valami biztos: sosem tudhatod, hogy milyen hal akad a horgodra. Nem fogsz csalódni, ha ide látogatsz, mert felejthetetlen élményben lesz részed.

A szükséges felszerelést be tudod szerezni online is

A horgászathoz mindent megtalálsz a Fishinda oldalán, a fogásokat pedig ne felejtsd el a Fishinda Applikációba feltölteni, hisz ezzel másnak is meghozhatod a kedvet a Szigetközhöz. Az applikáció használata mellett szól még, hogy folyamatosan frissülő hírfolyamon értesülhetsz a tudnivalókról és a Fogás Előrejelzéssel most még könnyebben tehetsz szert nagy fogásra.