Szexi és vicces spanyol film: a Szenvedélyes szomszédok már a mozikban!

Borítókép: Szexi és vicces spanyol film: a Szenvedélyes szomszédok már a mozikban!
A Péntek Barcelonában rendezőjének briliáns új filmje már a mozikban!

Egy szexi spanyol film tabuk nélkül: a Szenvedélyes szomszédok megfizethetetlen pillanatokat szerez, egyszerre vicces és szívmelengető, igazi hangosan kacagós vígjáték.

A több mint 15 éve együtt élő középkorú házaspár, Ana és Julio kényelmesen él szép madridi lakásában. Már rég nem figyelnek egymásra, kiveszett a kapcsolatukból a gyengédség, a mindennapjaik pedig veszekedéssel telnek. Egy nap felfigyelnek az új szomszédokra, akik az áthallatszó zajok alapján rendkívül eseménydús és örömökben gazdag életet élnek. Áthívják őket vacsorázni, és Salva és Laura megmutatják nekik, hogy a szenvedélyes szerelem még sok év után is lángolhat két ember között. A szomszédok szokatlan és meglepő ajánlattal állnak elő, ami az estét mindnyájuk számára rendkívülivé teszi.

A film ötletét komédiába illő önéletrajzi események ihlették. Az emberi kapcsolatok ábrázolásának nagymestere, Cesc Gay rendező elmesélte, miért foglalkoztatta a kérdés, hogy sok év után is lángolhat-e a vágy két ember között. „A Szenvedélyes szomszédok történetét a szomszédasszonyomnak köszönhetem. Illetve ő tehet róla, hogy megírtam. A heteken keresztül szokatlan időben felhangzó, túlzott nyögései heves vitákat és rengeteg beszélgetést eredményeztek az otthonomban” – mesélt a film keletkezéséről, majd azt is hozzátette, hogy a harmincas-negyvenes évek amerikai filmjei inspirálták dinamizmusukkal és intelligens, humorral teli dialógusaikkal.

Ahhoz, hogy a film tökéletesen működjön, elengedhetetlen a négy csodálatos színész játéka. Mindannyian képesek a vígjáték és a dráma közti finom vonal mentén egyensúlyozni, és rengeteg önreflexióval és humorral szemlélni önmagukat: Javier Cámara a sebzett szarkazmusával, Griselda Siciliani a bűntudattal teli ártatlanságával, Alberto San Juan a kacagtató érzéketlenségével és Belén Cuesta a megkérdőjelezhetetlen magabiztosságával ragad magával.

A maró humorú, fordulatos párbeszédekkel teli, kacagtató komédia kellemesen kikapcsol, ugyanakkor el is gondolkodtat. A spanyol nyelvű film frenetikus tanulmány az emberi kapcsolatokról: az elejétől a végéig a tökéletes komédia mintapéldánya.