Borítókép: Rozmaring kunyhó: megérkeztek a cserfes gubák az M2 Gyerekcsatornára Forrás: MTVA

Rozmaring kunyhó: megérkeztek a cserfes gubák az M2 Gyerekcsatornára

Napraforgó és öt bájos guba kalandjait követhetik szombat esténként a nézők a Rozmaring kunyhóban, a közmédia új, saját gyártású bábsorozatában az M2 Gyerekcsatornán. Az erdő közepén álló kunyhó cserfes lakóival olyan hétköznapi események történnek, amelyek a gyermekek életében fontos témaként jelennek meg. A sorozat a gyerekek nyelvén íródott és közös szórakozási élményt kínál az egész családnak.

Napraforgó, Rozmaring nagyi világának méltó örököse azért érkezik a kunyhóba, hogy kitakarítsa, szülei ugyanis el szeretnék adni, mivel a nagyi elköltözött a felhőkbe. Így kezdődik Napraforgó és az öt guba – Mályva, Kele, Deske, valamint Lári és Fári- története egy emlékekkel teli, mesebeli házikóban.

A Rozmaring kunyhó több, mint pusztán egy mese: a 12 epizód mindegyike ugyanis egy-egy konfliktusra, élethelyzetre épül. Kicsi, hétköznapi eseményeken keresztül vet fel olyan lényeges témákat, amelyek a gyerek életében gyakran előfordulhatnak, és az ő nyelvükön ad megoldást például a gyász feldolgozására, a testvérek közötti konfliktus kezelésére, vagy a felnőtté válás kérdésére.

További újdonság, hogy a nézők a Rozmaring kunyhóban nemcsak a bábokat, hanem az őket életre keltő bábművészeket - Főglein Fruzsina, Kovács Domokos, Bartha Bendegúz és Harkel Márton - is láthatják. Ez a modern vizuális megoldás a bábszínpadon már megszokott, televízióban azonban újítónak számít.

Trömböczky Napsugár bábrendező és forgatókönyvíró, Lukács Gabriella televíziós rendező, Bodor Panna dramaturg, Kiss Borcsa díszlettervező és Sipos Kati bábtervező Rozmaring kunyhója szombat esténként 18 órától várja a nézőket. A mesés világot idéző sorozat fülbemászó dallamait Szabó Balázs írta, főcímdalát pedig a népszerű gyermekdalszerző és -előadó, Kovácsovics Fruzsina énekli.

A Rozmaring kunyhó országos televíziós premierje alkalmából az MTVA rajzpályázatot is hirdetett, amelyre óvodások és általános iskolások alkotásait várja két kategóriában. Pályázni október 30-ig lehet „Ő a kedvenc gubám” és „Ez történik a Rozmaring kunyhóban” témákban a hetedhetkaland@mtva.hu címen. A legjobb rajzokat a Hetedhét Kaland című műsorban is láthatják a nézők. A részletek elérhetők a mediaklikk.hu/rozmaringkunyho oldalon, ahol színezők, videók, cikkek és további extra tartalmak is megtalálhatók, sőt a bábsorozatról, a szereplőkről és a készítőkről is rengeteg kulisszatitkot lehet itt találni. Ezen az oldalon hallgatható újra a Rozmaring pillanatok a családnak című podcast is, amelyben dr. Polányi Viktória szakpszichológus, valamint a bábjáték szerzője és főszereplője, Trömböczky Napsugár egy-egy ismert emberrel fejtik tovább a sorozat mondanivalóit, segítséget nyújtva a szülőknek a gyereknevelés érzékeny problémáinak megoldásához.

Rozmaring kunyhó – szombatonként 18 órától, ismétlés vasárnaponként 08.10-kor, valamint péntekenként 19.50-kor az M2 Gyerekcsatornán!