Borítókép: Good Milk – igazán tej

Good Milk – igazán tej

Örömmel osztozunk a sikerben, s fejlesztjük termékeinket! (x)

Fiatalság, fittség, egészség – természetesen mindenki igyekszik kihozni magából a legtöbbet. Sokan már azzal igyekeznek sürgetni a jó idő beköszöntét, hogy tavaszi tisztító kúrákba kezdenek és még az eddiginél is jobban igyekeznek odafigyelni táplálkozásukra. A hölgyek-urak ugyanis már a nyárról és a vakációról álmodoznak és elképzelik magukat a Balaton-parton fürdőruhában, és ekkor már nemcsak az egészség, de a külalak is számít.

Ahhoz azonban, hogy azon a bizonyos magunk elé vetített strandos képen valóban meg legyünk magunkkal elégedve alakunkkal, bőrünkkel és közérzetünkkel egyaránt - nem elég „csak” megfelelő ételeket választanunk.

Good Milk probiotikus termékeinket más köntösben, ProX-ként találhatták meg a polcokon. Szakmai tudásunkat kamatoztatva, fokozottabb minőségi követelmények betartásával fejlesztettük tovább a termékcsaládot.

Számos negatív környezeti, életmódbeli hatását ismerjük a stresszes, rohanó hétköznapoknak. A Mona Hungary Kft. az egészséges táplálkozás elkötelezettjeként sok probiotikumot tartalmazó tejterméket tűzött a palettájára - ezek közül is az eddig Pro-X néven ismert, tovább gondolva és fejlesztve a kedvelt márkát a kedves fogyasztók Good Milk márkanéven élvezhetik tovább a termékek előnyeit. Bármennyire is rohan napközben, a finom, ízletes, praktikus palackban elérhető Good Milk joghurt mindig Önnél lehet. Kényelmes akár gyalog, kézben tartani, de az autóban, a pohártartóban is jó helye lehet. A gyártó a termék előállítása folyamán a joghurt alapanyagául szolgáló tej összetevő gyártása során nemcsak a termék szigorú minőségbiztosítási követelményeit tartja be, hanem az állattartástól a teljes gyártási folyamat során garantáltan génmanipuláció mentességre törekszik. A Good Milk ivójoghurtok a fogyasztók kényesztetésére nemcsak finom gyümölcsöket, vagy akár cereáliákat tartalmaznak, hanem probiotikus kultúrákkal igyekszik megfelelni a kor fogyasztói által támasztott követelményeknek.

PROBIOTIKUMOK

A probiotikum görög szó, jelentése: „az életért”. Probiotikumnak nevezzük azokat a nem patogén, élő mikroorganizmusokat, amelyek elfogyasztása kedvezően befolyásolja a szervezet életfunkcióit, főként az emésztést.

Az első baktériumok izolálása és meghatározása az 1900-as évek elejére tehető. Az Ilja Mecsnyikov orosz tudós felfigyelt arra, hogy a balkáni hegyekben, ahol a pásztorok a savanyított kecsketejet (joghurtot) nagy mennyiségben fogyasztották, az európai átlagnál nagyobb számban éltek száz év körüli idős emberek. Azzal magyarázta, hogy a joghurt fogyasztása megváltoztatja az ember vastagbelében zajló rothadás folyamatát, antitoxint termel, jótékonyan hat a bélflórára, ezáltal meghosszabbítja az életet. Felfedezéséért a jeles gerontológus Nobel-díjat kapott. Az intenzívebb érdeklődés a hatvanas években kezdődött, de az elmúlt évtizedben világszerte felgyorsultak azok a tudományos kutatások, amelyek a probiotikumok szervezetben kifejtett jótékony hatásait vizsgálják.

A probiotikumok többnyire tejsavat termelő baktériumok; a cukrokat, és az összetett szénhidrátokat tejsavvá alakítják. Ez jellegzetes savanyú ízt ad az élelmiszernek (pl. joghurt). A leggyakoribb tejsavtermelő baktériumok a lactobacillusok és a bifidobaktériumok