Könnyű, mindennapi edzésekre tervezve: A NEW BALANCE REBEL futócipő új kiadása

Borítókép: Könnyű, mindennapi edzésekre tervezve: A NEW BALANCE REBEL futócipő új kiadása Forrás: NEW BALANCE
A New Balance bemutatja sokoldalú edző cipője, a FuelCell Rebel legújabb változatát: a Rebel negyedik kiadásánál a márka tervezői jelentős fejlesztéseket vezettek be, amelyek még könnyebbé, még kényelmesebbé és még hatékonyabbá teszik a mindennapi edzéseket.

A FuelCell Rebel egy gyors, könnyű és sokoldalú modell, a mindennapi edzőfutásokra tervezve, de jó tulajdonságainak köszönhetően az 5 és 10 km-es versenyeken is megállja a helyét. A Rebel negyedik kiadása nem az előző cipő biztonságos folytatása, hanem - mint az Elite sorozat esetében is -, jelentős változtatásokat hoz a cipő felépítésében és külsejében is.

NEW BALANCE

Az egyik legfontosabb újítás a középtalp, ami ezúttal egy új keverékből készült, ami 20% PEBA-ból (polyether blockamide) és 80% EVA habból áll. A geometrikus kivágásokkal kialakított talp látványosan kiemelkedik az előző változathoz képest, mert kb. 10 mm-rel szélesebb és kb. 5 mm-rel magasabb is. Ezeknek a változásoknak köszönhetően a cipő egyrészt még stabilabb lett, másrészt pedig még sokoldalúbbá vált a különböző típusú edzések tekintetében. A cipő még mindig érezhetően könnyű és dinamikus a gyors és tempófutásoknál, de a megnövelt párnázottság alkalmasabbá teszi a hosszabb futásokra is. A Rebel dropja nem változott, továbbra is 6 mm, de a súlya körülbelül 9 grammal csökkent, így még az Elite v4 modelnél is könnyebb lett (a mérettől függően természetesen lehetnek eltérések).

A cipő dimenzióinak látványos változásain túl a felsőrész új anyagai és kialakítása is felkeltik a figyelmet. A márka az Elite v4-hez hasonlóan itt is a FantomFit technológiát használta. Ez egy vékony és lélegző anyag, ami a perforált, dupla rétegű nyelvvel és a hagyományos fűzéssel biztosítja a cipő optimális illeszkedését a dinamikus edzések során.

A külső talp dizájnja is radikális változásokon ment keresztül, szintén az Elite v4 modelhez hasonlóan. A cipő előző verziójához képest kevesebb a látható gumifelület és finom, többirányú perforációval rendelkezik. Öt megfelelően pozícionált és formázott panel borítja azokat a kulcsterületeket, amik a legjobban kitettek a használatnak, így biztosítva tapadást a legkülönbözőbb felületeken és az irányváltások során.

A FuelCell Rebel egy sokoldalú edző cipő a mindennapi futásokhoz, amelynek negyedik verzióját a zászlóshajó Elite versenycipők inspirálták. A jelentős, szinte radikális változtatásoknak köszönhetően a cipő még sokoldalúbbá vált és könnyen használható különböző típusú edzéseken, a hosszú, könnyű futásoktól a maratoni tempófutásokon át az interval és fartlek futásokig.

A Rebel v4 model legfontosabb jellemzői:
  • Továbbfejlesztett FuelCell középtalp egy új PEBA/EVA habkeverékből, ami könnyű és kiváló párnázást ad.
  • A külső talp szélesebb és magasabb, mint a korábbi verzióknál, látványos geometrikus kivágásokkal.
  • Könnyű, lélegző hálós felsőrész FantomFit-tel a még jobb illeszkedésért.
  • Hozzávetőleges súly: 167 g (női US 8) | 201 g (férfi US 9)
  • Drop: 6 mm