Borítókép: Nagydíjas lett a Swift (X)

Nagydíjas lett a Swift (X)

A Magyar Suzuki Zrt. 2011 nyarán kettős jubileumot ünnepelt: a huszadik évfordulón gördült le az esztergomi szerelősorról a kétmilliomodik autó. A jubileumi évben a Magyar Suzuki Zrt. legutóbbi modellje, az új Swift elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet.

A harmadik generációs Suzuki Swift megtestesíti mindazt, ami fontos a Suzuki számára: az eleganciát, a legfejlettebb technológiát, az ergonómiát, a környezettudatosságot és a hatékonyságot.
A dinamikus és biztonságos harmadik generációs Swiftet Európában egyedül Magyarországon gyártják, ám a világ szinte minden fontosabb piacán kapható, több mint negyvenöt országba exportálják. A Swift gyártásában számos magyar kis- és középvállalkozás működik közre, a Magyar Termék Nagydíj így a beszállítói körrel végzett közös munka gyümölcse.


A Swiftnek már-már történelmi hagyományai vannak Magyarországon, hiszen a vállalat 1992-ben első modelljeként kezdte gyártani az akkori Swiftet. Mára az autó egymást követő generációiból már négyszázezer fut a magyar utakon. Az esztergomi autók az európai járműipar legszínvonalasabb termékei közé tartoznak, a kontinens országaiban évek óta stabil kereslet mutatkozik a „fürge” kocsi iránt.
A Magyar Suzuki az egyik legerősebb tartópillére Magyarország kereskedelmi egyensúlyának: az ország személyautó-exportja 2010-ben több mint 1,4 milliárd eurót tett ki, ami a teljes hazai export két százaléka.
A Magyar Suzuki Zrt. valódi magyar vállalkozás: megtermelt nyereségét beruházásokra fordítja saját és környezete javára. „Cégünk ízig-vérig magyar vállalat" – fogalmaz Hisashi Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója. Az Esztergomban dolgozó összesen 3500 munkatárs mellett a 84 magyar beszállító cég, a márkakereskedői kör és az egyéb üzleti partnerek révén a vállalat összesen mintegy negyvenezer munkahely létrejöttéhez járult hozzá az országban, ami a hazai foglalkoztatás egy százalékának felel meg.

A Suzuki Motor Corporation egyedüli európai termelő leányvállalataként a Magyar Suzuki látja el a kontinens teljes piacát Esztergomban gyártott gépjárműveivel. Az európai eladásra összeszerelt járművek az Euro-5-ös szabványnak megfelelő motorral készülnek.