Mosolygó fogacskák, mosolygó gyerekek – különleges vendégeket hívott a dm a Minipolisz gyerekvárosba

Borítókép: Mosolygó fogacskák, mosolygó gyerekek – különleges vendégeket hívott a dm a Minipolisz gyerekvárosba

A dm Kft. 2015-ben is pályázatot hirdet magyarországi általános iskoláknak, hogy így hívja fel a figyelmet a fogápolás fontosságára: a „mosolygó fogacskákat” megmutató elsős diákok között 10.000 db fogápolási kezdőcsomagot osztanak szét, két osztályt pedig külön jutalmaz a drogéria.

A CSR program részleteiről is beszámoltak a pályázat kiírói azon a szeptember 16-ai sajtótájékoztatón, amelyre vendégeket is hívtak: a Cseppkő Gyermekotthon és a Docete Alapítványi Általános Iskola diákjai a Minipolisz gyerekvárosban tölthettek egy délelőttöt. A dm Kft. fogápolást segítő kezdeményezése mellé állt Kárász Róbert műsorvezető is.
A dm Kft. társadalmi felelősségvállalás programja célul tűzte ki, hogy idén is felhívja az érintettek figyelmét a helyes fogápolás fontosságára, így a drogéria fotópályázatot hirdet, amelyre várja bármely magyarországi székhellyel rendelkező általános iskola 1. osztályos tanulóiról készült olyan kreatív fotót, amelyen a lehető legtöbb „mosolygó fogacska” látszik. A fotókon a program kabalafiguráit, Tündit, a fogtündért és Marcit, a fogmanót is szeretné viszontlátni a pályáztató. A programon minden pályázó nyer, 10000 fogápolási csomagot juttat el a dm a pályázó gyerekekhez. Fődíjként az egyik nyertes osztály egynapos ingyenes fogászati szűrést kap ajándékba az iskolájában, a másik nyertes osztály pedig osztálykirándulást nyer a Minipolisz interaktív gyerekvárosba. Nem kell mást tenni, mint fotót készíteni, és feltölteni a mosolygofogacskak.hu oldalon szeptember 14-től.


Az idei év újdonsága, hogy a Minipolisz gyerekvárosban négy hétvégén a Mosolygó fogacskák programmal is találkozhatnak a látogatók, a dm a külön erre a programra kialakított standján játékos formában buzdítja a családokat arra, hogy figyeljenek oda a tejfogak ápolására. Tündivel, a fogtündérrel és Marcival, a fogmanóval a következő hétvégéken találkozhatnak a gyerekek: szeptember 19-20., szeptember 26-27., október 3-4., október 10-11.


A program szakmai partnere, a Colgate-Palmolive Magyarország Kft., a program szakértője, dr. Tóth Tünde, aki két hétvégén a Minipoliszban is hasznos tanácsokkal látja el a gyerekeket és kísérőiket.
„A fogszuvasodás világszinten az egyik leggyakoribb krónikus betegség, ami megfelelő szájhigiéniával és táplálkozással megelőzhető és kezdeti stádiumban visszafordítható. A WHO 32 európai országban szervezett felmérést, a szuvas fogak tekintetében Magyarország a 24. helyen állt. Az iskolát kezdő gyermekek fogápolása szülői felelősség. Ebben az életkorban az öt tejfog mögött, tejfogak elvesztése nélkül megjelenik az első nagyőrlő fog, amin jó esetben egy életen át rágunk. A pályázat célja, hogy minél több gyermek mosolya egészséges legyen ”- mondta a pályázat jelentőségéről Dr. Tóth Tünde, a program szájápolási szakértője.
A pályázat kapcsán a dm Kft. és a Minipolisz két intézmény, a Cseppkő Gyermekotthon és a Docete Alapítványi Általános Iskola diákjait látta vendégül.
Cseppkő Gyermekotthon
A Cseppkő Gyermekotthon Budapesten a II. kerületben biztosít otthont nyújtó ellátást azon gyermekek számára, akik nem vér szerinti családjukban élnek. Az intézmény legfőbb célja, hogy ezek a gyermekek családi nevelést pótló gondozásban, törődésben részesüljenek. A gyermekek a róluk gondoskodó felnőttekkel együtt családias környezetet teremtve élik mindennapjaikat. Nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra (ének, tánc, próza), a sportra (birkózás, judo, futball, sakk), és nem utolsó sorban önkéntes tanárok bevonásával segítik az iskolai tantárgyak könnyebb elsajátítását. A legnagyobb sikert az jelenti számukra, ha a náluk nevelkedő gyermekekből önmagukat megvalósítani tudó, kiegyensúlyozott, értékes és boldog felnőttek válnak.
Docete Alapítványi Általános Iskola
Az alapítvány azoknak a gyermekeknek szeretne segítségére lenni, akiknél a hagyományos iskolai keretek, a teljesítményorientált oktatás, a feszített tempó szorongást, mentális, és fizikai tüneteket eredményezett. Továbbá az intézmény várja azokat a tanulókat is, akiknek nehéz a szociális beilleszkedés, küszködnek saját maguk és közösségük elfogadásával. A különböző tanulási nehézségekkel, disz-problémákkal, rejtett és felismert részképesség gondokkal küszködő tanulók megsegítésére is törekszenek. A személyre szabottság, az egyéni utak megtalálása az alapítvány legfontosabb célja. A szakmai közösség vállalja a tanulók tanulásának segítését kis csoportokban, biztosítva számukra egy bensőséges, elfogadó gyermek és felnőtt közösséget, szabadidős és egyéb programokat.