A Mindennapok Bajnokai: országos összefogás a paralimpiai sportolók támogatására

Borítókép: A Mindennapok Bajnokai: országos összefogás a paralimpiai sportolók támogatására Forrás: Procter&Gamble
A Procter&Gamble különleges partnerséget jelentett be a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Hajmási Éva paralimpikonnal.

A P&G nemzetközi szinten 12. éve kiemelt támogatója az Olimpiai és Paralimpiai Játékoknak, és idén egy olyan programot hívott életre a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen, amely a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezelését támogatja.

A hazai paralimpiai sportolók az elmúlt években rendkívül figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak. A jelenlegi adatok szerint az idei párizsi paralimpiai játékokon várhatóan 4400 sportoló vesz majd részt különböző sportágakban. Hazánknak közel 500 regisztrált para sportolója van, akik több mint 30 sportágban képviselik az országot. A kvalifikációk ugyan még tartanak, de a mai napig a Magyar Paralimpiai Csapat versenyzői 10 sportágban összesen 30 kvótát gyűjtöttek, így várhatóan közel 50 magyar sportoló jut ki a 2024 Párizs Paralimpiai Játékokra, amely minden idők eddigi legmagasabb sportolói létszámát jelenti mind a képviselt sportágak, mind a nemzeti csapatban szereplő sportolók számát tekintve.

A P&G kiemelt nemzetközi olimpiai és paralimpiai támogatóként idén új hazai programot indít el, amelynek keretében együttműködve a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, a magyar paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatják. A program nagykövete Hajmási Éva, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és hatszoros Európa-bajnok tőr- és kardvívó. A fizioterápia létfontosságú a paralimpiai sportolók számára a teljesítmény fokozása, a sérülések megelőzése és a gyógyulás elősegítése érdekében. A célzott gyakorlatok és rehabilitációs technikák révén a fizioterápia segíti a mobilitás, az erő és az állóképesség fenntartását és javítását, ami elengedhetetlen a magas szintű versenyzéshez. Emellett jelentős szerepet játszik a verseny utáni felépülésben, biztosítva a sportolók hosszú távú egészségét és jóllétét, lehetővé téve számukra, hogy továbbra is eredményesen edzhessenek és versenyezhessenek.

Forrás: Procter&Gamble

Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Párizs 2024 Olimpiai és Paralimpiai játékok évében a Procter&Gamble a paralimpikonok fizioterápiás kezeléseit támogatja, és én lehetek ennek a fantasztikus kampánynak az arca és közvetítője. – mondta el Hajmási Éva az együttműködésről. – Én, mint élsportoló, a szakmai vívó edzések mellett elengedhetetlennek tartom a prevenciót és a jó kondíciót, a kiegészítők fontos elemei a felkészülésemnek. Állóképesség- és gyorsaságfejlesztő, erősítő edzésekre járok heti kétszer, amelyek során manuálterapeuta segíti az erőnlétemet. Emellett heti egy masszázst iktatok be a regenerációért, illetve mindent bevetek, hogy a testi képességeim mellett lelki szinten is a legjobbat hozzam ki magamból.

A fizikai kezelésen túl a fizioterapeuták holisztikus ellátást nyújtanak, amely magában foglalja a pszichológiai támogatást is, segítve a sportolókat abban, hogy megbirkózzanak az edzések és a versenyzés okozta nyomással.

A bizottságnál fontosnak tartjuk a paralimpiai mozgalom eszméinek népszerűsítését, a mozgáskorlátozott sportolók esélyegyenlőségének, integrációjának és elfogadásának biztosítását, ezért minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülünk. Alapvetően minden sportoló számára fontos a megfelelő egészségügyi kezelés és terápia, ám a parasportolók esetében ez hatványozottan így van.” – állítja Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Ahogy a Bizottságnak is, nekünk is célunk, hogy rávilágítsunk a paralimpiai sportolók figyelemre méltó tehetségére, és az ő teljesítményükkel, kitartásukkal, bátorságukkal szeretnénk motiválni mindenkit a sport mellett arra is, hogy merjék megragadni a lehetőségeket az életben, hiszen ők a legjobb bizonyíték arra, hogy nem létezik lehetetlen. – tette hozzá Montague-Katus Adrienn, a Procter&Gamble vásárlói marketing igazgatója. – Ma, a Párizs 2024 olimpiai és paralimpiai játékokhoz közeledve elindítjuk „A Mindennapok Bajnokai” nevű kampányunkat, amelynek során termékeink és fogyasztóink segítségével mindannyian hozzájárulhatunk a parasportolók fizioterápiás kezeléseihez.

Forrás: Procter&Gamble

Az idei program a vállalat egyik eddigi legnagyobb kampánya, mert az ország szinte valamennyi kiskereskedelmi hálózatában, üzletében megtalálható összes P&G márka megvásárlása után adományt juttat el a Bizottságnak a paralimpiai sportolók fizioterápiás kezelésére. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az elkövetkező 2,5 hónap során bárki a megjelölt üzletekben és időszakokban Ariel, Lenor, Gillette, Jar, Pampers, Always, Pantene, H&S vagy bármilyen egyéb P&G terméket vásárol, azzal a paralimpiai sportolókat segíti.

Az anyagi segítség mellett a nagyobb láthatóság és támogatás révén a vállalat abban is bízik, hogy a paralimpikonok inspiráló teljesítményei motivációt nyújthatnak más hasonló helyzetben lévő embernek, és példát mutathatnak, hogy a sport mindenkié.

Az olimpiai és paralimpiai sportolók évtizedes támogatójaként inspirál bennünket a lendületük és az elkötelezettségük, hogy mindig a legjobbat nyújtsák. Minden egyes nap beleadják a maximumot, hogy a lehető legjobbak legyenek. Ugyanígy termékeink minőségére és teljesítményére is büszkék vagyunk, hiszen a sportolók kitartása és kemény munkája ihlet bennünket arra, hogy mi is a legmagasabb színvonalat próbáljuk meg elérni. Tudjuk, hogy a csúcsteljesítményt a mindennapi kemény munka és odaadás hozza el, amelyet a paralimpikonok és mi is beleteszünk a legjobb eredmények elérése reményében” – tette hozzá Montague-Katus Adrienn.

További információ: www.everydayme.hu/parasport