Minden egy kanapéval kezdődött. Hogyan rendezz egy tökéletes házibulit?

Borítókép: Minden egy kanapéval kezdődött. Hogyan rendezz egy tökéletes házibulit? Forrás: PR
Ugye Neked is megvan, ahogy felcsendül a Jóbarátok főcímdala és ráhuppanak a szereplők a kanapéra a szökőkút előtt? Aztán összegyűlnek egy kávéra Central Perk-ben egy nagy kanapén. Vagy Monicánál közösen játszanak és buliznak egy kényelmes kanapén, melyen Monica mindig gondosan eligazgatja a párnákat. Nos egy jó, kényelmes kanapé összehozza az embereket és a lakásunk központi terét foglalja el. Vegyünk egy példát, szeretsz partit szervezni az otthonodban, ahová egy nagy társaságot szoktál meghívni. Igen, de éppen, hogy beköltöztél és keresed az ideális darabot? Lássuk, mi alapján tudod kiválasztani az igazi parti kanapét.

Előkészület

Egy sikeres kanapé vásárlás, akár egy jó házibuli, az alapos felkészülésben rejlik. Először is vegyük számításba, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre, hova szeretnénk helyezni az új kanapét. Mi lesz a fő funkciója, s milyen stílusú legyen. Az ülőgarnitúra egy tökéletes házibuli mondhatni egyik elengedhetetlen kelléke. Figyelj oda a részletekre és járj a vendégeid kedvében.

A tökéletes kanapé

A kanapé valószínűleg a nappalid központi eleme lesz, amely egyben a szórakozóhely is.

Mindenképpen olyat válassz, amely te preferenciáidnak és stílusodnak megfelelő. Például, ahol el tudod képzelni, hogy kényelmesen felteszed a lábaid egy fárasztó nap után, vagy jókedvűen társasozol a barátaiddal. Ha a kényelem a cél, akkor ne olyat válassz, amelybe teljesen belesüppedsz, és alig látszol ki belőle. Aztán ott a támaszték, amely jobb esetben megtartja oldalról a karod, viszont a háttámasz nyújtja az igazi kényelem érzetet. Párnákkal is elérheted a támasztékot, de nem igazán szilárdak. Ajánlom a kicsit magasabb kanapék keresését, mert a hátadnak is jó, és kedvenc párnáid is megmaradnak dekorációs elemnek.

Forrás: PR

Méret és stílus

Eme bútordarab mérete mindig az adott helytől függ. A kanapé lesz a nappalid fő eleme, ezért gondoskodj arról, hogy elférjen anélkül, hogy túlterhelné a teret. Választhatsz L- vagy U-alakút is, de ha kisebb a rendelkezésre álló tér, akkor egy egyvonalú is megteszi. Az ülőgarnitúra a saját stílusodat fogja tükrözni és köré alakítod majd a teret. Vedd figyelembe a karfák alakját, a kárpit típusát, dőlésszöget és nem utolsó sorban a beépített tárolót, amely bármikor hasznos lehet. Egy jó minőségű kanapéba való befektetés a hosszú élettartam és tartósság biztosítása. Érdemes masszívabb darabokat vásárolni könnyen tisztítható kárpittal, mert egy szép kanapén a vörösbor folt nem mutatós. Esetleg tépőzáras párnákat az egyszerűbb takarítás érdekében, hogy egy popcorn darab se maradjon a résekben.

Házibuli avagy a kanapé avató

Most, hogy már végigböngészted, kiválasztottad és megvetted a várva várt kanapédat, ideje felavatni. Tervezz előre és szólj a barátaidnak, hogy mindenki időben értesüljön az eseményről. Készítsd el a menüsort, tálalásnál ügyelj arra, hogy mindenki könnyen tudjon csipegetni a falatokból. Egy jó kis brie fügedzsemmel, andalúz húsgolyók, szalonna-ropogósban forgatótt cheddar golyók és még sorolhatnám. Mérd fel, hogy a társaság boros vagy sörös esetleg a gin tonic fogyna jobban, és ennek megfelelően készülj fel. Próbálj kialakítani mindenki számára ülőhelyet, ha valakinek már csak a földön jut hely, biztosíts be egy-két kényelmes párnát is. Fontos még a jó zene és a megfelelő megvilágítás. Légy mindig udvarias és figyelmes házigazda.

A tökéletes buli otthoni lebonyolítása gondos tervezést igényel, odafigyelve az apró részletekre, hogy emlékezetes élmény legyen a vendégeknek. Ha pár ötletet megfogadsz a fentiekből, akkor biztosíthatlak afelől, hogy a partinak átütő sikere lesz és a kanapé is megmarad. Csavard fel a szőnyeget!