Kicsi vagy nagy – milyen női pénztárcát válasszunk?

Borítókép: Kicsi vagy nagy – milyen női pénztárcát válasszunk? Forrás: PR
A pénztárcára még mindig kevesen gondolnak úgy, mint az öltözékük fontos kiegészítőjére. Azonban egy valóban meghatározó darabról van szó, hiszen amikor elővesszük, akkor bizony minden szem a pénztárcánkra szegeződik akaratlanul is. Tehát jóval fontosabb kiegészítője az öltözékünknek, mint mondjuk egy zokni – aminek a kiválasztására sokan több figyelmet fordítanak, mint tárcájukra. Milyet érdemes választanunk tehát?

Pénztárca, ami bármely öltözékünkhöz illik

Az igazán megfelelő női pénztárca minden öltözékhez megfelelően passzol. Ez azt jelenti, hogy a legtöbbet viselt, hétköznapi ruházatunk mellett remekül mutat akár egy elegánsabb szettel is. Amennyiben a sportos vagy a bohém stílusirányzatok kedvelői közé tartozunk, úgy nem árt, ha a hétköznapokban használatos darab mellé beszerzünk egy elegánsabb tárcát is. A legfontosabb tehát, hogy a pénztárca választásánál olyan univerzális darabot válasszunk, amely tényleg passzol a mindennapi viseletünkhöz.

Milyen méretet válasszunk?

A pénztárca mérete egy rendkívül fontos szempont a vásárlás során. Mindenképp olyan méretet válasszunk, ami a saját szokásainkhoz megfelelő. Ha a bankkártyás fizetés hívei vagyunk, és alig tartunk készpénzt magunknál, akkor elég lesz egy vékony, könnyű női pénztárca számunkra. Amennyiben viszont kifejezetten szeretünk készpénzt használni, úgy valószínűleg egy érmetartóval rendelkező, több fakkos darab lesz az ideális választás. Ezen felül pedig a többi apróságra is érdemes gondolni, amiket egy nő magánál hordhat a pénztárcájában. Sokan szeretik például a csemetéik fotóit és a hivatalos okmányaik is tárcájukban tárolni. Ebben az esetben mindenképp nézzük meg a választás előtt, hogy a pénztára rendelkezik ilyen tárolókkal.

Forrás: PR

Ugyanakkor, ha sem készpénzt, sem fotókat vagy kártyákat nem szeretnénk magunkkal hordani, akkor egy vékony mini darab is bőven elegendő lehet. Ez sokkal könnyebben magunknál tartható, akár egy nadrágzsebben is elfér. Ezért azok számára is kiváló, akik nem szeretnek túl sok mindent maguknál tartani. A pénztárcavásárlás másik sarkalatos pontja a tárca hossza. Ezeket a pénztárcákat sokszor a bankjegyekhez igazítják – tehát mindig figyeljünk oda rá, hogy az adott pénztárca mérete a magyar forinthoz van-e igazítva. Igencsak pórul járhatunk, ha olyan tárcát választunk, aminek az angol font szolgált méretezésül. Ezekben magyar bankjegyek igazán fognak kényelmesen elférni. Ezen túl természetesen arra is érdemes odafigyelnünk még, hogy mekkora táskába választunk pénztárcát. Egy kifejezetten kisméretű táskában a nagyméretű brifkók elég sok helyet foglalnak. Ugyanakkor egy hátizsákhoz már csak azért is jobb a nagyobb tárcát választani, mert sokkal egyszerűbben megtaláljuk azt. Ha viszont még nem találtunk hátizsákot, akkor következő oldalon feltétlen megéri szétnéznünk:

https://www.ecipo.hu/taskak/hatizsakok.html

Fontos tehát, hogy ne vegyük félvállról a pénztárca kiválasztását, ezen kiegészítőnk gyakorlatilag mindenhová elkísér majd bennünket. Az fent említett szempontok figyelembevételével viszont nem jelenthet különösebb problémát a választás.