Borítókép: Miért vegyünk lakást a Balatonnál? Forrás: Helikon Terasz

Miért vegyünk lakást a Balatonnál?

Miért is ne?! Ha neked is a Balaton a Riviéra, különösebb reklám sem kell hozzá, anélkül is pontosan tudod, mi az, ami évről-évre visszacsábít. Ha pedig ingatlant tervezel venni a tó mellett, egy olyan, páratlan; fenntartható lehetőséget mutatunk, amire igazán nehéz nemet mondani.

Emlékszem, gyerekkoromban, akárhányszor csak a Balatonhoz mentünk nyaralni, szinte földön túli izgalommal vártam azt a pillanatot, amikor a kocsi ablakából végre megpillanthattam a fényesen csillogó víztükröt. Őszintén bevallom, ez mostanság, jónéhány évtizeddel később sincs nagyon másként. Az egyik legklasszabb élmény a lemenő nap csodás fényeit bambulni a tóparton ücsörögve, barátokkal beszélgetve.

Mit szólnál ahhoz, ha ezt a saját teraszodon ülve is megtehetnéd? Egy impozáns, újonnan épülő, emberléptékű lakópark egyik lakásában?

A különleges kialakítású Helikon terasz Keszthelyen, a Balaton északi partjának egyik gyöngyszemében épül. Egy élhető, hangulatos kisvárosban, ahol akár életvitelszerűen is letelepedhetsz. Nyugodt, békés, de azért kulturális programlehetőségekben is gazdag élete, a környékén található kikapcsolódási lehetőségek - és persze a Balaton – ugyanakkor garantáltan nem hagyják, hogy egy unalmas kisvárosi létbe süppedj bele. Tökéletes helyszín az otthonról dolgozóknak, de azoknak is, akik csak nyaralásként töltik ott az idejüket.

Forrás: Helikon Terasz

A lakópark ingatlanjait viszont nem csupán az örökpanorámás teraszai teszik különlegessé; kialakításukat tekintve úgynevezett okos otthonok. Energiatakarékos, távolról vezérelhető hűtő-fűtő rendszerrel, hanggátló falakkal és nyílászárókkal, elektromos autó töltési lehetőséggel vannak felszerelve; mindez a fenntarthatóság jegyében.

No de mitől fenntartható egy ingatlan?
Forrás: Helikon Terasz

A köztudatban már rögzült az alternatív energiák használata, de ennél többről van szó. Egy fenntartható otthon építésénél kevés hulladék és káros anyag keletkezik, anyagának köszönhetően tartós, fenntartása pedig energia és költséghatékony.

Tény és való, hogy ezek a megoldások megemelik az árakat, és bár egyre több a tudatosan gondolkodó érdeklődő, a pénztárcájuk nem biztos, hogy engedi a vásárlást. Jó hír azoknak, akik nem akarják feladni álmaikat, hogy 2021. október 4-től állami támogatással, magánszemélyeknek rendkívül kedvező kamatozású zöld otthon hitelt lehet igényelni, akár 70 millió forint összegig új ingatlan vásárlására, vagy építésére.

A Helikon Terasz megálmodói a természet közelségét és háborítatlanságát fokozzák a privát zöldtetővel és parkkal, a mélygarázzsal, melyet a felemelt kert szint alá rejtettek, hogy ezzel is barátságosabb és zöldebb legyen a környezet, nem utolsó sorban az emelt szintről még impozánsabb panorámát biztosítva lakóknak. Az már csak hab a tortán, hogy van privát medence tusolóval, szeparált, csendes Zen kert, lebegő panoráma szauna, kerti grill és piknik helyek, gyereksarok és játszótér.

A Helikon Terasz weboldala helikonterasz.hu linken érhető el, ahol minden információt megtalálsz a kültéri és beltéri fotóktól egészen az ajánlatkérésig!

A Helikon Terasz Facebook oldalának eléréséhez kattints >> ide!

Instagram felületéért kattints >> ide!

Az alábbi képgalériában további mesés fotókat találsz!