Borítókép: Merüljön el az óceánban és élvezze jótékony hatását!

Merüljön el az óceánban és élvezze jótékony hatását!

Thalasso terápiás kezelések a Széchenyi és Pesterzsébeti fürdőkben.

A tengervíz, a tengerből származó hatóanyagok egészségmegőrző és szépítő hatását ősidők óta ismerjük. A thalasso terápia így tulajdonképpen a tenger szépítő ereje, magába foglal minden olyan kezelési formát, amelyben tengervizet, illetve az azt koncentráltan tartalmazó tengeri algát, tengeri sót, vagy tengeri iszapot alkalmazzák. Ilyen thalasso kezelések az algafürdők, a tengervizes medencében végzett mozgásterápiák, tengeri sóval végzett peeling, alga- és iszappakolások, masszírozás, hígított tengervizes ivókúrák stb.

A kezelések általános stresszoldó, méregtelenítő, regeneráló hatásúak. Felfrissítik, vitalizálják, tisztítják, feszesítik, vagyis széppé varázsolják a bőrt. Alkalmazhatók különböző bőrproblémákra, pl. az egyik legmakacsabb bőrbetegség, a pikkelysömör kezelésére, emellett pedig hatásosan felvehetjük vele a harcot narancsbőr (cellulit) ellen. A thalasso terápia alkalmas még szív- és keringési megbetegedések, ízületi gyulladások, reumatikus panaszok gyógyítására, és izomfájdalmak enyhítésére. A kezelések nagy része, megfelelő kozmetikai készítményekkel, otthonunkban is elvégezhető, melyeket tengeri sóval végzett peeling után ajánlott alkalmazni.

A budapesti gyógyfürdők közül elsőként a Széchenyi és Pesterzsébeti fürdőkben érhetőek el ezek az egyedülálló kezelések. A kezelések során használt különleges tengeri anyagokat a thalasso terápiában élen járó Thalion cég biztosítja. Ez a vállalat a franciaországi Bretagne partjainál a világ legnagyobb természetes algatelepén, a természetre és a környezetre figyelemmel dolgozza fel a legértékesebb algákat. Az algák szakértőjeként ismert cég több mint száz éve foglalkozik a tengerparti sziklákon és a tengerben élő algák kitermelésével és feldolgozásával. Ez az egyedülálló módszer lehetővé teszi, hogy az értékes algák megőrizzék eredeti minőségüket, s hogy új formulába zárva szállítsák a szépség és a jólét elixírjét.

A Thalion testkezelések a testi-lelki harmónia, kikapcsolódás és derű forrását nyújtják. Igazi szépségrituálék, melyek teljesen személyre szabottan alkalmazhatóak és minden igényt kielégítően a legjobb megoldást kínálják. A Széchenyi és Pesterzsébeti fürdőben számos testkezelés közül választhatjuk ki a számunkra legideálisabb módszert.