Megjelent a tavaszi Éva: ünnepeld velünk a születésnapunkat!

Borítókép: Megjelent a tavaszi Éva: ünnepeld velünk a születésnapunkat!
A március a madárszerelem hónapja, az április a Húsvété, ami az újjászületést ígérete is, a május pedig az esküvőké. Közben mégis mintha összemosódnának az évszakok, és a tavasz tényleg egyetlen márciusi napra esne, előtte még tél, másnap nyár. De azért a télikabátunktól megszabadulva pontosan érezzük, mit jelent, ha végre pezsdül az élet. Kedvenc magazinod, az Éva, a lágy fényekkel pislákoló tavaszi hónapban, márciusban ünnepli a születésnapját. Idei első lapszámunk elhozza neked az örömöt, optimizmust és izgalmas történeteket, hasznos tippeket és némi jó hangulatú nosztalgiát.

ÉVA ARCAI

Ha már boldog születésnap: az elmúlt 15 évben a címlapjainkon szereplő hírességeket kérdeztük arról, hogyan gondolkodnak a boldogságról? Az apró dolgok öröme, tudatosan választott nézőpontok, őszinte kapcsolatok, elfogadás – úgy tűnik, a boldogságnak kevés köze van a népszerűséghez, inkább belső indíttatásból születik meg és kell hozzá egy adag életbölcsesség is. Egy mondat, Dobó Katától: „Nem akkor voltam a legboldogabb, amikor a külvilág pompázni látott a vörös szőnyegen.”

A TIZENÖTÖDIK

A kezdetektől napjainkig megjelent magazinok mondanivalóját felidéző összeállításunk 2007-ben kezdődik, sok intimitással, és egy ars poeticával: „Éljen a nyitottság, az érzékenység és az intelligencia! Félre a tabukkal, a közhelyekkel, az elcsépelt frázisokkal!” Az Éva-történeti összeállítástól még mi is meghatódtunk – mennyi jó téma, mennyi fontos ügy! Mit jelent ma nőnek lenni, anyának lenni, kisebbséginek lenni, boldognak lenni, környezettudatosnak vagy akár éppen szerzetesrendi nővérnek lenni? Végül egy megszívlelendő gondolat a két évvel ezelőtti Évából: „Ahhoz, hogy jól eligazodjunk a világban, nem árt először önmagunkon eligazodni.”

ÉS MEGÉRKEZÜNK A JELENBE

A tavaszi lapszámunk nosztalgiázása után az itt és most, a megszokott, kedvenc rovataidban jelenik meg.

A címlapon Oltai Kata, aki természetes és visszafogott mégis extravagáns. Értelmiségi, de nem az a távolságtartással szemlélődő és elemező típus, inkább belemegy a sűrűjébe, megtapasztalja, megkóstolja, bőrén érzi az életet. Feminista, aki nem akar harcolni a férfiakkal. Alternatív, mert elhiszi, hogy mindig van választása. És őszinte. „Szívesebben élnék egy olyan kultúrában, ahol ez azt jelenti, hogy csak egy vagyok az ezerből. Egy vagyok a sok hasonló megjelenésű művészettörténész, az ezer hasonló értelmiségi nő között. Talán már zajlik is változás, ami ide vezethet, de tíz-tizenöt éve még az, hogy diplomás létemre tele vagyok tetoválással, és véleményem van a politikáról miközben adott esetben állami alkalmazásban állok – ezek azért nem értek össze. Feltűnést keltettem. Abban az angolszász közegben, ami az ideálom, és amit az egyetem alatt szívtam magamba, ez az attitűd azonban teljesen normális, sőt, elvárt.”

A GYEREK NEM PROJEKT

A gyereknevelés nehéz, mert azzá tesszük… ezt üzeni az „egyszerű nevelés” elmélete. Eszerint a szülői terheket, melyek alatt görnyedünk, mi magunk vesszük a nyakunkba. Lerázni ezeket pedig úgy tudjuk, hogy visszafogjuk az elvárásainkat, egyszerűsítjük az elképzeléseinket, lenyessük a nevelési sallangokat és a minimalizmust tűzzük ki célul. Eközben pedig hagyjuk a gyereket unatkozni. Igen, unatkozni.

A KÖZÉPÚT NEVE: TOLERANCIA

Attól függően, hogy ki a szemlélő, toleranciából sosincs elég ebben a világban, vagy épp ellenkezőleg, veszélyesen túladagoljuk. Aszerint, hogy mire szocializált a környezetünk vallhatjuk az élni és élni hagyni elvét vagy tarthatjuk magunkat kicsit egyenlőbbnek az egyenlőknél. Elmélkedjünk kicsit erről az ellentmondó jelenségről!
A latin tolerare kifejezés az elvisel, eltűr igéből ered vagyis sosem jelentette egyet azzal, hogy a szóban forgó jelenséget (vallást, világnézetet, kisebbségi csoportot, személyt, életformát stb.) szeretnünk kellene, vagy kötelezően elfogadnunk. Sőt, a toleranciáról beszélni, kifejezetten a befogadó fél negatív attitűdje esetén van értelme; amikor az illetőnek nem tetszik amit lát, nem tartja szerethetőnek, mégis képes együtt élni vele. A negatív attitűdök széles skálán mozoghatnak az idegenkedéstől a nemtetszésen, helytelenítésen át az undorig, vagy akár az indulatokat keltő utálatig – de az, amit tolerálunk, semmiképp sem rokonszenves, sőt, még csak nem is közömbös számunkra.

Keresd a jubileumi Éva magazin címlapján egy NYEREMÉNYPÁNTOT!

Találni fogsz rajta egy KÓDOT, amellyel mesés családi nyaralást nyerhetsz az ausztriai Hotel Sonnenpark**** Superiorba 2 felnőtt és 2 gyermek részére!

További információk a nyereményjátékról: ITT!

Az ÉVA 15 évvel ezelőtt, márciusban jelent meg először. Ilyenkor zsigerből szokás azt mondani, hogy BOLDOG születésnapot. A 15 éves lapszámban ezért sok cikkben sok szó esik arról, hogy miben áll a boldogság, honnan jön, hová megy, van-e titka, vagy ez olyan minőség, amit mindenki a maga képére formál? Egy születésnap kapcsán azon is el kell gondolkozni, hogyan teltek ezek az évek, milyen kalandokkal, eredményekkel, tanulságokkal. A magazinban készítettünk egy összeállítást az elmúlt 15 év fontos témáiból és írásaiból is. Te már beszerezted? ✨ www.evamagazin.hu/megjelent

Posted by Éva Magazin on Thursday, March 17, 2022

A többit olvasd el a jubileumi Évában, keresd az újságárusoknál!

De hol kapható az Éva magazin?

Biztosra akarsz menni, de nem tudod, hol kapható az Éva magazin? Nézd meg először rendszeresen frissülő listánkat és csak utána indulj el beszerezni kedvenc magazinodat!

Ezúton digitálisan (is) szeretnéd beszerezni az Éva magazint? Akkor irány a Shopaholic.hu , ahol a korábbi számainkat is megvásárolhatod!

A jövőben nem szeretnél bajlódni a friss számok beszerzésével? Akkor FIZESS ELŐ az Éva magazinra!