Borítókép: Mi 2021-ben a tökéletes karácsonyi ajándék az egész családnak? Eláruljuk! Forrás: Getty Images

Mi 2021-ben a tökéletes karácsonyi ajándék az egész családnak? Eláruljuk!

Valamilyen értékes, egyben hasznos ajándékkal szeretnéd meglepni a szeretteidet karácsonykor, amivel garantáltan örömet szerezhetsz? Egy új, megbízható, gyors laptop a régi lassú helyett szerintünk biztosan ilyen lesz, de hogy ne nyúlj mellé, segítünk, hogyan válaszd ki a tökéletes példányt!

Ha már kutattál a témában, de a hatalmas választék láttán teljesen elbizonytalanodtál és feltetted magadnak a kérdést, hogy valóban jó ötlet-e laptopot ajándékozni, akkor megnyugtatunk: Egy minőségi laptopnál tökéletesebb ajándék már nem is kerülhetne a fa alá, csak ismerned kell a megajándékozottat! Laptopból ugyanis számtalan típus létezik, de nem mindegy, hogy akinek adni szeretnéd, mire használja, milyen igényei vannak. Az első lépés tehát, hogy kiderítsd, annak, akinek szánod, milyen elvárásai vannak. Mert ami az egyik embernek tökéletesen megfelel, az másnak lehet, hogy napi szinten bosszúságot fok okozni, mert nagyobb teljesítményre, vagy egyszerűen csak másra lenne szüksége. Sokszor bele sem gondolunk, mi minden lehet szempont.

Kattints a képre és derítsd ki, hogy melyik laptop a tökéletes választás a szerettednek!

Összeállítottunk neked egy listát, ami komoly segítséget jelenthet a megfelelő laptop kiválasztásában. Mielőtt a kosaradba tennéd a gépet, ezeket vedd sorra mindenképpen:

  • hány éves
  • férfi vagy nő
  • csak otthon használná, vagy magával is vinné
  • kisebb méretű gépre van szüksége, ami kisebb súlyú vagy lehet akár nagyobb kijelzővel rendelkező
  • inkább műanyag vagy éppen fémvázas borítása legyen
  • munkára használná vagy inkább szórakozásra
  • milyen tevékenységeket űz szívesen a gépen: csak videókat néz és böngészni szokott, vagy játszani is (akár nagyobb teljesítményű játékokkal), esetleg videót vágni, renderelni (akár 4K minőségben), képeket szerkeszteni, mi több programozni.
  • milyen extra funkciók jelenjenek meg: extra gyors töltés, ujjlenyomat olvasó, más biztonsági funkciók.

Aggodalomra azonban akkor sincs okod, ha ezeket végigzongorázva sem tudsz dönteni, mert a Dell Technologies összeállított egy rövid kvízt, ami megmutatja, milyen gép illik az adott személyhez. Ha ezt kitöltöd, hidd el, képes leszel a megfelelő laptopot kiválasztani!

Ám az sem gond, ha nem tervezel ekkora beruházást! Ha tudod, hogy akinek szánod az ajándékot, sokat ül a számítógép előtt, akkor vásárolhatsz neki olyan kiegészítőket, amelyek az egészségét óvják vagy a felhasználói élményt fokozzák: egy prémium minőségű monitort, ergonómikus billentyűzetet, egeret, tokokat és headsetet önállóan vagy akár szettben is, attól függően, hogy minden igényt kielégítő csomagot vagy pénztárcabarát megoldást keresel.

Tudtad?

Sokaknak okoz gondot a számítógép monitorja előtt hosszú órákat töltve, hogy túl keveset pislognak, ami azért probléma, mert ennek többek között az a funkciója, hogy nedvesítő könnyel vonja be a szem felszínét, hiányában viszont szemszárazság, idegentest-érzés jelentkezik, súlyosabb esetekben pedig akár homályos látáshoz vagy kötőhártya-gyulladáshoz vezethet. Ha valakinél ezek a panaszok folyamatosan vissza-visszatérnek, hosszú távon jó befektetés és nagyszerű ajándék lehet egy olyan képernyő vagy monitor, amely hasznos funkciókkal - például ComfortView Plus megoldással- védi a szem egészségét, minimalizálja a káros tartományban lévő kékfénykibocsátást.

Ahogyan fentebb is írtuk, a Dell Technologies összeállított egy rövid kvízt, ami megmutatja, milyen gép illik az adott személyhez. Ha ezt kitöltöd, hidd el, képes leszel a megfelelő laptopot kiválasztani! (Kattints az alábbi képre, és töltsd ki a kvízt!)

Kattints a képre és derítsd ki, hogy melyik laptop a tökéletes választás a szerettednek!

Nem állítjuk, hogy egyszerű megtalálni szeretteinknek az ideális karácsonyi ajándékot, de ha szeretik a kütyüket, akkor a Dell termékportfóliójában biztosan megtalálod mindannyiuk számára a tökéletes meglepetést!