Laktózérzékeny vagy? Nem vagy egyedül a problémáiddal!

Borítókép: Laktózérzékeny vagy? Nem vagy egyedül a problémáiddal!
Akik speciális étrendet követnek, pontosan tudják, hogy az élet nem mindig habostorta – pláne a jelenlegi árak mellett. Haspuffadás, az összetevők folyamatos ellenőrizgetése és rengeteg „köszönöm, de nem lehet”… Ismerős? A Magic Milk szeretné felhívni a figyelmet a laktózérzékenységre, ezért megkérte az intoleranciával élőket, hogy meséljék el a történetüket, amikben talán te is magadra ismersz.

Laktózérzékenység bárkinél kialakulhat az élet bármely szakaszában – akár átmenetileg is például egy-egy betegség, fertőzés vagy gyógyszerek hatására. Egyesek laktózérzékenyen születnek, de a legtöbb esetben 5 éves kor után jelentkeznek a panaszok.

Mivel a tipikus tüneteket számos egyéb betegség is okozhatja, elengedhetetlen a szakorvosi vizsgálat. Az intoleranciát és annak mértékét – mely egyénenként eltérő lehet – kétféleképpen tudják megvizsgálni: úgynevezett hidrogén kilégzési, valamint genetikai vizsgálattal.

A laktózérzékenység diétával és tünetmentességet segítő gyógyszerrel kezelhető. Aki az utóbbit választja, annak a szervezete képes lesz lebontani a tejcukrot a benne található enzim segítségével. A laktózmentes ételek és italok a laktáz enzim mellett a laktózt már csak bontott állapotban – glükóz és galaktóz formájában – tartalmazzák.

Annak érdekében, hogy szervezetünk minden fontos tápanyaghoz hozzájusson, érdemes laktózmentes tejtermékeket is fogyasztani – ugyanis ezek mind rendelkeznek a hagyományos társaik előnyeivel.

A Magic Milk laktózmentes termékeivel tulajdonképpen semmiben nem szenvedünk hiányt:

- Minden olyan ásványi anyag és vitamin megtalálható bennük, ami a sima változatokban.

- Se ízre, sem pedig állagra nem különböznek drasztikusan.

- Sütésre, főzésre is éppúgy alkalmasak, mint azok a tejtermékek, amik nem tartalmazzák a laktáz enzimet!

Csapj le az akciókra! Keresd a termékeket új logóval és arculattal a boltok polcain, újdonságokért pedig kövess minket a Facebookon és Instagramon. Neked is jár a laktózmentes kényeztetés - vár Téged a felfrissült Magic Milk!