Kinder Joy of moving Tenisz Kupa: a 2020-as szezonban újra pályára lépnek a fiatal teniszbajnokok

Borítókép: Kinder Joy of moving Tenisz Kupa: a 2020-as szezonban újra pályára lépnek a fiatal teniszbajnokok
A pécsi fordulóról már a spanyolországi Rafa Nadal Sportcentrumban megrendezendő nemzetközi döntőbe jutnak tovább a nyertesek.

Októberben folytatódik a 10-12 éves gyerekeknek rendezett Kinder Joy of moving Tenisz Kupa, a fiatal teniszezők a Pécs Városi Tenisz Club pályáján mérhetik össze ügyességüket és sportszerűségüket.

Az elmúlt hónapok kényszerszünete után a Kinder Joy of moving program 2020-as teniszbajnoksága egyedülálló lehetőséget jelent a mozgás örömének megünneplésére. A mérkőzéseket ugyanazzal a győztes képlettel rendezik meg, mint mindig: a meccseket játékvezetők nélkül játsszák, ami egyszerre alkalmas a fair play megszerettetésére, és az önbizalom, valamint a mások iránti bizalom, elfogadás fejlesztésére. A koncepciónak megfelelően minden verseny végén Fair Play kupával is díjazzák azokat a fiatal sportolókat, akik kitűntek sportszerűségükkel.

A bajnokság magyarországi eseményeinek megrendezésében komoly segítséget nyújtott a Magyar Tenisz Szövetség, illetve több hazai professzionális teniszklub: a budapesti ETC, a székesfehérvári Kiskút TK, és a szintén fővárosi Pasarét TK. Október 3-5 között egy újabb helyszínen, a Pécs Városi Tenisz Club csarnokában rendezik a következő fordulót, ahol a fiatal sportolók pályára léphetnek. A futam nyertesei a Nemzetközi Masters-be kerülnek, amelynek döntője 2020. november 3-án lesz a Mallorca szigetén, a Rafa Nadal Sportcentrumban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kinder Joy of moving (@kinderjoyofmoving) által megosztott bejegyzés, Szept 24., 2020, időpont: 9:00 (PDT időzóna szerint)

A nemzetközi döntőn 14 ország – Ausztria, Belarusz, Bulgária, Horvátország, Franciaország, Magyarország, Izrael, Olaszország, Luxemburg, Málta, Lengyelország, Monaco, Románia és Ukrajna – fiatal versenyzői vesznek majd részt, és a mérkőzéseket szintén a már ismert módon, játékvezető nélkül játsszák. Az idei gála házigazdája Európa egyik leghíresebb teniszezője, a Davis-kupa nyertes Ivan "Ljubo" Ljubičić lesz, aki a rendezvényen a sportszerűség, az egymás iránti bizalom és a rendszeres testmozgás fontosságára hívja fel a gyerekek figyelmét.

A Kinder Joy of moving Tenisz Kupa kezdeményezés Olaszországból indult el 2006-ban, a teniszcsillag Rita Grande és a Kinder Joy of moving szervezőinek közös ötleteként.

Az utóbbi években a program egyre inkább nemzetközivé vált, egyre szélesebb körben népszerűsítve az aktív életmódot a fiatalabb generációk számára. Az előző néhány év eseményein a döntősöknek olyan világhírű teniszcsillagokkal nyílt alkalma megismerkedni, mint Francesca Schiavone, Flavia Pennetta, Sara Errani, Jo-Wilfried Tsonga, Fabio Fognini, Simone Bolelli, Corrado Barazzutti és Nicola Pietrangeli, valamint Patrick Mouratoglou edző.

KINDER JOY OF MOVING: A KINDER TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS PROJEKTJE A JÁTÉKOS FEJLŐDÉST TÁMOGATJA

A Kinder és a gyermekkor öröme

A Kindernél hiszünk abban, hogy a boldog gyerekekből erős felnőttek válnak – éppen ezért volt mindig is az a célunk, hogy apró, ám annál fontosabb örömteli perceket hozzunk a gyerekek és családok életébe világszerte. Azonban arról nem mindenki tud, hogy a Kinder már évekkel ezelőtt elkötelezte magát egy másik fontos cél mellett is: hogy örömet okozzunk a gyerekeknek a mozgáson keresztül, és ösztönözzük természetes fogékonyságukat, hogy aktívak legyenek, sportoljanak és játszanak.

A Kinder és a mozgás öröme

E cél megvalósítása érdekében indítottuk el a Kinder Joy of moving – A mozgás öröme elnevezésű programot, a nemzetközi Ferrero Csoport Társadalmi Felelősségvállalás projektjét.

A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme ezidáig szerte a világban, 30 országban négy millió gyermeket és családjaikat inspirált az aktív életmódra, arra, hogy élvezzék a mozgást, és hogy olyan módon fejlesszék a képességeiket, amit élveznek is. A program alapja az az erős meggyőződés, hogy a mozgáshoz való pozitív hozzáállás a ma gyermekeit holnap erősebb felnőttekké teszi.

A projekt kezdeményezéseit a Mozgás Öröme koncepció ihlette: egy újító, tudományosan elismert oktatási módszer. A Mozgás Öröme módszertan célja, hogy a gyerekek a játékon keresztül mozogjanak, miközben a kulcskompetenciáik négy fő területen fejlődnek: fizikai alkalmasság, motorikus koordináció, kognitív funkció és kreativitás. A Mozgás Öröme áthelyezi a fókuszt a teljesítményről a szórakozásra, a versenyről az együttműködésre.

Bármi is a játék, a legfontosabb az öröm

A Kinder Joy of moving versenyprogramban, hasonlóan egy hagyományos vetélkedőhöz, vannak versenyszabályok, fix játéktér és elért helyezések, azonban a játék végén a mozgás öröme győzedelmesedik.

A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme testnevelési programokat szervez és támogat iskolákban és azokon kívül is, valamint gyermekeknek szóló sporteseményeket és iskolai versenyeket azzal a céllal, hogy megmutassa, a mozgás mindenekelőtt örömöt jelent a gyerekeknek. A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme rendezvények több sportágat is népszerűsítenek, hogy a fiatal generáció közelebb kerüljön a sporthoz, azért, hogy inspiráljon, a program együttműködik sportolókkal és olimpiai bajnokokkal, valamint támogatja az aktív életmód előnyeire összpontosító kutatási projekteket.

A Kinder Joy of moving – A mozgás öröme világszerte magas színvonalú, képzett és szakértői partnerekkel, köztük intézményekkel, minisztériumokkal, egyetemekkel, négy Olimpiai Bizottsággal, 126 sportszövetséggel és egyesülettel, valamint a Nemzetközi Iskolasport Szövetséggel (ISF) működik együtt.

További információért látogasson el hivatalos weboldalunkra, és kövessen minket Facebookon, Instagramon és YouTube-on.