Szuper készségfejlesztő játék, amit nyáron is magatokkal vihettek mindenhová

Borítókép: Szuper készségfejlesztő játék, amit nyáron is magatokkal vihettek mindenhová Forrás: Tesloff-Babilon
A LOGICO egy tologatható korongokkal felszerelt keretből és változatos feladatkártya-csomagokból álló játék, amellyel óvodás kortól kisiskolás korig fejleszthetők a tanulási képességek és készségek. Ráadásul úgy, hogy a gyerek észre sem veszi, hogy éppen tanul vagy fejlődik, annyira belefeledkezik a játékba.

A gyerek, miközben azon gondolkodik, hogy melyik színes gomb melyik illusztrációhoz tartozik, megfigyel és koncentrál. Azzal, hogy végigjátszik egy-egy feladatsort, fejlődik a feladattudata. Ahogy megragadja és a megoldáshoz tolja a gombokat, fejlődik a szem-kéz koordinációja és a finommotorikája. Azzal, hogy a megoldást önmaga ellenőrizheti – egyszerűen megfordítva csúsztatja a keretbe a feladatkártyát – szorongás nélkül játszhat és próbálkozhat akárhányszor. A konkrét feladatok és feladattípusok pedig egy sor olyan készséget csiszolnak-fejlesztenek, amelyek nélkül nehéz boldogulni az iskolában. Mind a 6 gombos Primo, mind a 10 gombos Piccolo kerethez több mint 30-30 kártyacsomag tartozik. Hogy pontosan mely részterületeket, készségeket fejleszt egy-egy kártyacsomag, azt a leírásában megtaláljátok.

Forrás: Tesloff-Babilon

A legújabb Primo csomagokban a rajzolt illusztrációk mellett sok fénykép is található. Az új címek a gyerekek számára ismerős, hétköznapi, témákat járnak körül: Öltözködés (Milyen anyagból van? Melyiket kell előbb felvenni? Milyen a mintája?); Bal-jobb, fent-lent (Kövesd a kisegeret, a cicát és Csurit! Hová bújtak? Hogy pózolnak a tükör előtt?); Autók, utcák, táblák (Ki merre megy az utcán? Hogy néz ki egy jármű egy másik nézőpontból? Mi hiányzik a tábláról? Mit látsz útközben?) Színek, képek, formák (Művészi alkotások, kreatív anyagok megismertetésével alapozza meg a vizuális nevelést, az esztétikai ismereteket).

Forrás: Tesloff-Babilon

A felújított Piccolo feladatkártya-csomagok a Primo kártyáknál már tavaly bevezetett, új dizájnnal jelentek meg: Tarka formák 3 éves kortól; Első logiaki játékom; Évszakok; Logikai sorrend; Minták és mintázatok; Jelvadász.
Szülői szemmel nézve a LOGICO-nak más előnye is van: bárhol, bármikor elővehető. Játszhat vele gyermeked egy hosszabb autóúton vagy vonaton, esős időben odabent, ragyogó napsütésben az udvaron, játszótéri padon, parkban. A LOGICO jó minőségű, a gyermekek érdeklődését felkeltő, színes, aktivitásra épülő, több generációt kiszolgáló fejlesztő játék. Próbáljátok ki!