JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Itt a tavasz, ideje berobbantani a C-vitamin bombákat

Borítókép: Itt a tavasz, ideje berobbantani a C-vitamin bombákat Forrás: Ilcsi
A tavasz az élet minden területén a megújulás, feltöltődés időszaka. Ilyenkor kicsit minden pozitívabbnak látszik, egyre jobb az idő, jóleső a szabadban lenni, lehet várni a nyaralást. A tavasz a bőrápolásban is kiemelten fontos, hiszen a kimerült bőrnek hatványozottan szüksége van a frissítésre, amiben egy mindannyiunk által jól ismert “csodaszer”, a C-vitamin lehet a segítségünkre. Zöld Evelin, az Ilcsi kozmetikusa ehhez ad tippeket.

A C-vitamin jelentőségét már kisgyerek korunkban megismerjuk, az életünk során pedig számtalan olyan helyzet van, amikor ez jelenti a megoldást az adott problémára. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, amely hamar kiürül a szervezetből, az év minden szakaszában fontos a megfelelő utánpótlás, de bőrápolás esetén a tavasz kiemelt. Ilyenkor ugyanis a téli időszakban kimerült, vitaminhiányos bőr hajlamosabb a gyulladásra, több figyelmet igényel. Szerencsére a C-vitamin számos zöldségben és gyümölcsben, így például a paprikában, a paradicsomban, a citromban, a csipkebogyóban is megtalálható, így közvetlenül elfogyasztó, vagy, ha már bőrápolás, minél kevésbé feldolgozott formában, ezekből a természetes alapanyagokból készülő natúrkozmetikumok formájában is utánpótolható.

“Télen a bőrünk vitamin készletei is könnyebben kiürülnek, aminek az egyik legláthatóbb eredménnyel járó jele az érfalak áteresztő-képességének gyengülése. Ezzel rugalmasságuk csökken, így a bőrünk könnyen kipirosodásra hajlamos lesz, előrehaladottabb állapotban állandó pirosság és végül rozácea is kialakulhat, amit később már nehezebb lesz kezelni. Egy jó C-vitaminos bőrápolási rutin segít ezt elkerülni, támogatja az érfalak erősödését és a bőr frissességét, üdeségét is biztosítja.” - mondja Zöld Evelin, az Ilcsi kozmetikusa.

A szakember szerint az arcápolásban ilyenkor a bőr előkészítése a cél vitaminbombákkal, flavonoidokkal, antioxidánsokkal, amik természetes összetevőkből származnak. A melegebb időszak beköszöntével érdemes a zsírosabb krémeket könnyedebb arcápolókra váltani, mert egyre többet izzadunk és a bőrünk zsírozása természetesen is megtörténik. Fontos, hogy ilyenkor is figyeljük meg a bőrünket, mi esik neki jól, mi az amit még elbír, mitől nem érezzük elnehezültnek. Ez mindenki esetében más lehet, de általánosságban elmondható, hogy habrémről szérumra, hidratálóról habkrémre érdemes váltani. A boosterek és esszenciák kifejezetten könnyen szívódnak fel, így igazán hatékonyak lehetnek, de ilyenkor már érdemes arra is koncentrálni, hogyan tudjuk a barnulást a használt kozmetikumokkal támogatni.

“Az alapfeladat minden korosztály és bőrtípus esetén ugyanaz, az egyes hatóanyagok kombinációja, azonban nagyban eltérhet. Fontos, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb rutint és ne ijedjünk meg akkor sem, ha ez azzal jár, hogy a magas növényi hatóanyagok miatt esetleg a bőr másképp reagál, kipirosodik. Érdemes több terméket is kipróbálnunk. Van olyan, hogy valamit ajánlanak, de mégsem jön be, pirosságot vagy akár kiütést okoz, sőt olyan is előfordul, hogy változik a bőrünk, és ami korábban bevált, az egy idő után már nem megfelelő. Lehet, hogy idén tavasszal változtatnunk kell a megszokott rutinon és ez teljesen rendben van. A bőrápolásban is alapvetés, hogy ismerjük saját magunkat, a reakcióinkat és szükségleteinket, ehhez igazítsuk a tevékenységünket, és ne féljünk kérdezni a szakemberektől, akár személyesen, akár online, esetünkben akár az ilcsi.com chaten” - vallja Zöld Evelin, aki az alábbi általános rutinokat ajánlja kezdéshez:

  • C-vitamin bomba rutin fiatalabbaknak: kezdhetjük a rutint egy micellás vizes lemosással, ha ez vált be, majd jöhet egy igazi klasszikus kombináció almával és citrommal. Induljon az arcápolás az Almás citromos arctejjel és tonikkal, ezt követheti az Almás citromos booster majd jöhet az Almás citromos habkrém. Ha esetleg éppen nyaraláson vagyunk, vagy a barnulás támogatása a cél, utóbbi kiváltható a Paradicsomos arc-és testápoló krémmel. Ez a benne lévő karotinnak köszönhetően elősegíti a barnulást, de fontos, hogy nem véd az UV sugárzástól, így erre külön hatóanyag szükséges. Heti egyszer pedig érdemes beiktatni egy radírozást, amihez a Csipkebogyós kukoricás radírt ajánlom. És persze azt már mondanom sem kell, hogy mindig, de radírozás után kiemelten, figyeljünk a fényvédelemre!
Paradicsomos arc-és testápoló krém
Vitalizáló antioxidáns krém
Almás citromos C-vit booster arcápoló