Forradalmi ötletek az ételérzékenyeknek Ipsits Anitától!

Borítókép: Forradalmi ötletek az ételérzékenyeknek Ipsits Anitától!
Sokan nem tudják, hogy Ipsits Anita, aki mára hazánk egyik legnépszerűbb táplálkozási szakembere - és ételérzékenységi nagykövetévé vált, a pályafutását anno pénzügyi területen kezdte. Több, mint hét évet dolgozott a bankszférában, ahol komoly tapasztalatokkal lett gazdagabb. Ezt követően döntött a váltás mellett és férjével közösen álmodott egy nagyot, s kezdte el vezetni a Szafi Products-ot.

Munkája egyértelműen hiánypótló, amelyet kiválóan prezentál az a tény is, hogy a TikTok-oldalán már közel 32.000-en követik. A vicces, mégis edukatív videós tartalmai rendkívül népszerűek lettek mind a fiatalok, mind az idősebbek körében. A kommentszekcióban pedig hasznos tanácsokkal látja el a követőit.

Anitát mindig érdekelte a tudatos, egészséges táplálkozás, de várandóssága alatt különösen elkezdte foglalkoztatni a téma. Hazánkban nagyon sok állapotos nőt veszélyeztet a terhességi cukorbetegség, amely tudatos táplálkozással és a megfelelő testmozgással megelőzhető.

Anita véleménye szerint rendkívül fontos az öngondoskodás, éppen ezért mindenki figyelmét felhívja a jótékony hatást kifejtő, minőségi alapanyagok fontosságára. Az ételérzékenyek még nehezebb helyzetben vannak, pontosan ezért alkották meg az Édesvárosi kalandok – Szafi Sütimesék gyerekkönyvet, amely mókázva hívja fel a legkisebbek figyelmét – és ad egyaránt tanácsokat a szülőknek az ételérzékeny gyerekek megfelelő felkészítésére.

Ipsits Anita elmondta: „A tudatos odafigyelés számomra is, mint minden édesanyának nehéz kihívás volt az elején. Ha jó példával szolgálunk a gyermekeinknek, akkor már egy olyan rendszerbe születnek bele, amely számukra a normalitást jelenti. Többek között ezek a tapasztalatok vezettek ahhoz az ötlethez, hogy hozzunk létre egy „Életmód Szalon” programot, amely által nemcsak közösséget építünk, hanem szeretnénk megerősíteni az életmódváltásért tenni akarókat abban, hogy együtt minden problémás helyzetre megoldást találunk a mindennapokban”

Az Életmód szalonban Ipsits Anita olyan szakemberek társaságában segít, mint Nagy Bálint, mindset coach és Nagy Bori vegyészmérnök, élelmiszeripari specialista. A hiánypótló közösség kialakításával Anitáék kimagasló javulást tudnak elérni az életmódváltás mellett döntő követők körében.

Ipsits Anita munkáját az elmúlt években több díjjal is elismerte a szakma. 2023-ban ő kapta az Év Cégvezetője 2023 verseny közönségdíját, 2024-ben pedig a „Just Clear Awards-on” ő lett az év legfittebb üzletasszonya.