Az IKEA bemutatja a szörfösök életmódja által inspirált KÅSEBERGA kollekciót

Borítókép: Az IKEA bemutatja a szörfösök életmódja által inspirált KÅSEBERGA kollekciót Forrás: Ikea
Az IKEA és a World Surf League 2019-ben jelentették be együttműködésüket, hogy jobban megismerjék az aktív, mozgalmas életmódot folytató, az óceánnal szimbiózisban élő emberek mindennapi életét. Ennek eredményeként olyan praktikus és szemet gyönyörködtető termékek születtek, amelyek otthon és bárhol máshol is megállják a helyüket. A KÅSEBERGA kollekció világszerte 2022 májusától fokozatosan lesz elérhető az IKEA kínálatában.

Az IKEA-t az vezérelte a WSL-lel való együttműködés során, hogy jobban megismerje a szörfösök igényeit. A szörfösök életmódja remekül megmutatja, hogy mire van szükségük a mozgalmas életmódot folytatóknak, például fontos számukra a rendszerezettség, a mobilitás, és a nedves holmik tárolását is meg kell oldaniuk.

„Ezek az igények nem csak a szörfösöknél jelentkeznek, ami arra inspirált minket, hogy olyan termékeket tervezzünk, amelyek a hasonló elvárásokat támasztó emberek életét is szebbé tehetik. Reméljük, hogy a kollekcióval sikerül becsempészni a szörfös életmód felszabadultságát az otthonokba és az emberek többségének mindennapi életébe" – mondja Wiebke Braasch, az IKEA of Sweden dizájnere.

A KÅSEBERGA kollekció több mint 25 olyan termékből áll, amelyek otthon és bárhol máshol is megállják a helyüket. Többek között van kézi szörfdeszka bodysurfinghez, strandszék, hordozható grill, dohányzóasztal és egy kifejezetten a strandhulladék összeszedésére használható táska.

A World Surf League-gel és a neves szörfösökkel (Kassia Meadorral és Rob Machadóval) való tervezés során a hangsúly a praktikusságon, az újrahasznosított anyagokon és a körkörösebb életmód népszerűsítésén volt. Ezért a KÅSEBERGA kollekció darabjainak többsége újrahasznosított poliészterből készül, egyes termékekhez pedig megújuló anyagokat, például bambuszt és parafát használnak.

„Megtiszteltetés és öröm volt együtt dolgozni Rob Machadóval, a WSL-lel és az IKEA-val a KÅSEBERGA létrehozásában. Az óceán inspirálta kollekció otthon használható és a szörfözéshez elengedhetetlen, praktikus termékeket is tartalmaz a pozitív életérzés és a környezettudatosság jegyében. Egyre növekszik a bolygóért tenni akaró szörfösök és strandimádók száma világszerte. Nekik készült ez a kollekció" – mondja Kassia Meador, szörfös és vállalkozó.

„A WSL nevében mondhatom, igazán csodálatos volt látni, ahogy az IKEA KÅSEBERGA kollekciójának fenntartható termékei életre kelnek a dizájnereknek köszönhetően” – mondja Cherie Cohen, a WSL

bevételgenerálásért felelős vezető munkatársa. „Az IKEA fenntarthatósági törekvései szoros összhangban vannak a WSL és támogatóink célkitűzéseivel. Meggyőződésünk, hogy ezek az újrahasznosított és megújuló anyagokból készült termékek rendkívül népszerűek lesznek a szörfösök, az óceán szerelmesei és a dizájn megszállottjai körében.”

A KÅSEBERGA kollekció egy svédországi kisvárosról kapta a nevét. Itt található Svédország egyik legdélebbi fekvésű olyan partszakasza, ahol a hullámtörés ideális a szörfözéshez. A kollekció világszerte 2022 májusától fokozatosan lesz elérhető az IKEA kínálatában.

Az elérhetőség régiónként eltérő lehet. A részletekről érdeklődj a helyi IKEA-nál.