Így találkozik a kozmetika az orvostudománnyal

Borítókép: Így találkozik a kozmetika az orvostudománnyal
Egyre több magyar nő foglalkozik tudatosan a bőrével, a nyugat-európai piacokhoz hasonlóan itthon is nő a hatóanyag-fókuszú termékek népszerűsége. A kozmetikai piac területén a gyártók csak folyamatos innováció árán tudják tartani a lépést a gyorsan változó fogyasztói igényekkel, amelyek nemcsak a termékfejlesztésre, hanem a kozmetikai szalonok technológiájára és gépparkjára – mind az arc- mind a testápolásban – is hatással vannak. A több mint 40 éves múlttal rendelkező Helia-D szakértői Geszler Dorottya, a Helia-D Professional Kozmetikai Szalon újdonsült nagykövetével közösen mutatták be, hogyan ötvözhetők a top hatóanyagok innovatív gépi megoldásokkal.

A kozmetikai ipar gyors fejlődése nemcsak a piacon elérhető termékek széles választékában érhető tetten, hanem a szalonok fejlődésében is. Budaházy Péter a Helia-D ügyvezetője szerint a fogyasztók egyre inkább edukálják magukat és egyre többen – főleg a 30-50-es korosztályból – nyitnak a kozmetikai szalonok innovatív megoldásai felé is. „Az élmény mellett, amit a szalonba járás nyújt, a vásárlók számára fontos szempont az is, hogy olyan gépi technológiák nyújtotta kezeléseket próbálhatnak ki, amelyekre otthoni környezetben nincs lehetőség.” A top-termékek – amelyek jóval koncentráltabb formában tartalmazzák a hatóanyagokat, mint a boltokban elérhető készítmények –ráadásul professzionális szaktudással és egyénre szabott tanácsadással is kiegészülnek – tette hozzá Budaházy Péter.

Orvostudomány és kozmetika határán

A folyamatosan változó fogyasztói igényekre a kozmetikai szalonoknak is reagálnia kell, a vásárlók ugyanis igénylik a hatékony és hosszútávú eredményt mutató kezeléseket és keresik a legújabb technológiákat.

„Ahhoz, hogy ezt az igényt ki tudjuk elégíteni, a hagyományosan bevált top hatóanyagainkat az orvostudomány és a kozmetika határán elhelyezkedő gépi innovációs megoldásokkal – úgymint chiptechnológia vagy mezoterápia – ötvözzük”
mondta el Budaházy Péter a márka Professional Kozmetikai Szalonjában tartott eseményen.

A Helia-D tulajdonosa hozzátette, hogy a szalon egyedülálló gépparkkal rendelkezik ma Magyarországon, melynek köszönhetően egy kezeléssel egyszerre több problémára is megoldást tudnak nyújtani, ráadásul a fejlett infrastruktúrával a kezelések hatása is megsokszorozódhat.

A helyszínen a test- és arckezelések mellett orvosesztétikai eljárások is elérhetők, így a kezelések akár egymásra is épülhetnek, melyek összeállításában bőrgyógyász-kozmetológus, valamint kozmetikus közösen vesz részt.

Pulzáló chiptechnológiával a még intenzívebb hatásért

Az eseményen Geszler Dorottya a Helia-D Helia-D Professional Kozmetikai Szalon nagykövete mutatta be a legújabb arckezelési technológiákat Többek között olyan eljárásokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, mint a vitabooster kezelés, amely elektroporációval, valamint pulzáló chiptechnológiával dupla annyi hatóanyag bevitelére képes, mint más gépi megoldások. Az eljárásnak köszönhetően a bőrben nő a kollagénszintézis, javul a mikrocirkuláció, továbbá a kezelés serkenti a sejtek anyagcseréjét, lassítja azok öregedését, sőt még a kötőszövet állapotát is képes javítani. Az azonnali booster hatást kiváltani képes eljárás egyénre szabott, ezért a kezelési protokollt arcdiagnosztika előzi meg, alkalmazása pedig kúrában, 3-4 alkalommal javasolt.

Geszler Dorottya

Új trendek a testkezelésben

Az arcápolással szemben a testkezelés innovációi itthon egyelőre kevesebb figyelmet kapnak, holott ezen a területen is számos fejlesztés figyelhető meg az elmúlt években. A Helia-D eseményén a műtét nélküli alakformáló eljárások zászlóshajóját az EMS-SLIMIX testkezelést is bemutatták, melynek titka az elektromágneses energia, amelyet az orvostudomány már az 1700-as években felfedezett, ugyanakkor sokáig csak rehabilitációs céllal használt. Manapság azonban már a kozmetikában is a leginnovatívabb megoldások közé tartozik: egy olyan - noninvazív – kezelésről van szó, amely nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses technológia segítségével erőteljes izomösszehúzódásokat képes előidézni. Az eljárás hatására intenzív zsírbontás és izomépítés kezdődik, az eredmény pedig a feszesebb és tónusosabb izomcsoportok mellett a kezelt testrészek kerületének csökkenése. Egy harmincperces kezelés alatt csaknem 20 ezer izomösszehúzódás történik, amely nemcsak az izomépítésre, hanem a narancsbőrre is jó hatással van, ráadásul a balesetet vagy betegségben szenvedőknek is nagy segítséget nyújthat a rehabilitációban, ugyanis a stimuláció hatására gyorsul a keringés, így az izmok tápanyag- és oxigénellátottsága is nő.

Fontos az edukáció

A Helia-D missziójának tekinti, hogy minél szélesebb réteget edukáljon és ösztönözzön a hatóanyag-fókuszú termékek, valamint az új kozmetikai megoldások kipróbálására és használatára, termékeivel pedig a tudatos bőrápolás gyakorlatának kialakítását segíti. Budaházy Péter szerint az arcápolási rutint már a harmincas éveink végétől érdemes szérumokkal színesíteni, a testkezeléseket pedig a rendszeres sportolás és az egészséges táplálkozás kiegészítéseiként érdemes alkalmazni.

A Helia-D szalonban az arckezeléseknél használt professional termékcsalád magas hatóanyagtartalmú készítményekből áll, amelyek a professzionális kezelések mellett az otthoni bőrápolási rutin részeként is alkalmazhatók. A termékek a vállalat webshopjában érhetők el.