Borítókép: Ez a pöttöm hős lesz a családi játékdélutánok új kedvence! Forrás: PlayStation Magyarország

Ez a pöttöm hős lesz a családi játékdélutánok új kedvence!

A játék mindig élvezetesebb, ha osztozhatunk rajta. Különösen ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben fontos, hogy odafigyeljünk a szeretteinkkel töltött percekre és az önfeledt kikapcsolódásra egy-egy szabad hétvégén vagy délután. A magyar felirattal rendelkező Sackboy: A Big Adventure, amely a Sony Interactive Entertainment gondozásában készült, egyszerre képes a legkisebbeket és szüleiket is a konzolokhoz szegezni.

Manapság a videojátékok világa már nem csak a fiatalabb generációkat vonja a bűvkörébe, sőt, még azt sem lehet kijelenteni, hogy kizárólag a fiúk érdeklődnének a témában. A játékok műfaja az utóbbi években óriási változásokon ment keresztül: rengeteg alkotás mesél el komplex történetet, melyek jórészt egyéni felhasználói élményekben öltenek testet. Az ilyen megterhelő időkben, mint amit most élünk, az önfeledt kikapcsolódás egyre értékesebb, különösen, ha azt a szeretteinkkel tudjuk eltölteni. Ehhez pedig aligha lehet jobb lehetőséget találni a Sony vászonból szőtt mókájánál.

A Sackboy: A Big Adventure összehozza a családot, hiszen ez a videojáték a gyerekek mellett a felnőttek számára is valódi élményt biztosít. Az egész család részt vehet „Zsákfiú” hihetetlen utazásában: az ikonikus játékkarakter már nem először bizonyítja, hogy a látványos kalandok esetén vele tartani egy biztos választás. A LittleBigPlanet című sorozat főszereplőjének első önálló küldetésére sokat kellett várni: a 2008-ban útjára indult karakter végül az új PlayStation 5 érkezésével vágott bele saját történetébe.

A Sony játéka egy fantasztikusan eredeti univerzumba kalauzolja a játékosokat: Vászonvilág gyönyörűen színes és békés közegét azonban egy káoszból és félelemből táplálkozó lény igyekszik a földdel egyenlővé tenni. Álom és rémálom összecsapásánál pedig szükség van egy hősre, aki bár apró termetű, az óriási veszedelemmel mégis szembe mer szállni. Sackboy-nak segítői is akadnak, hiszen a többjátékos mód során a család négy tagja is részt vehet zsákfiguraként a lendületes küldetésekben, amelyeket akadálypályák, óriási ellenfelek és parádés poénok öveznek.

A közös családi játékpercek hosszútávú előnnyel bírnak: közös győzelem, közös veszteség. Mind a pozitív, mind a negatív eredmény tanító jelleggel bír. A Sackboy barátságos közegében a család csapatként tud együttműködni, a PlayStation 5 egyedi kontrollere pedig fokozza a magával ragadó játékélményt. A karakterek különböző platformokon történő ugrálását ugyanis a kontroller egyedi rezgésekkel érzékelteti, ezáltal még inkább az lehet a család közös élménye, hogy együtt vágnak neki egy hatalmas kalandnak egy ismeretlen világban.