Borítókép: Fotelturistának lenni menő! Most például Máltára repít ez az app seperc alatt

Fotelturistának lenni menő! Most például Máltára repít ez az app seperc alatt

Az EU által támogatott és 5 uniós tagország részvételével elindult MovieTravel APP segítségével több UNESCO világörökségi és egyben filmforgatási helyszín is „bejárható” interaktív módon.

Az UNESCO Világörökségbe tartozó Valletta a MovieTravel egyik első próba útvonala.

A MovieTravel innovatív, filmforgatási helyszínekre alapozott turisztikai élményként mutatja be Európa UNESCO világörökségi helyszíneit a kultúra szerelmeseinek. Utazz el kedvenc filmforgatási helyszínedre és légy magad is a történet egyik szereplője!

Amióra a Lumiére fivérek leforgatták első mozgóképes filmjüket 1895-ben, a mozi az európai kultúra létfontosságú elemévé vált. Ennek tudatában a MovieTravel olyan útvonalak és élmények megalkotását tűzte ki céljául, amelyen keresztül azokat az európai úticélokat lehet megismerni, ahol számos ismert filmet forgattak vagy épp rangos filmfesztiváloknak adnak otthont.

Valletta az egyik első ilyen helyszín, mivel számos filmes produkció „utazta be” a szigetet, kezdve Poiroval az Orient Express-en Kenneth Branagh verziójában, vagy akár a Simshar, mely egy valós, a Földközi-tengeren történt halálos kimenetelű utazást mutat be. A kísérleti program része lesz a Valletta Filmfesztivál is. An UNESCO világörökségi helyszínen megrendezésre kerülő fesztivál Málta legjelentősebb filmes eseménye, mely közel 10.000 nézőt mozgat meg minden évben. Több tematikát érint, mindig van olyan szekció, ami a szigeti léttel foglalkozik és mindig vannak fiataloknak, főként tinédzsereknek szóló programok.

Jelenleg négy máltai útvonal került feldolgozásra a MovieTravel aplikációban, melyek részletei az alábbi linken (angolul) érhetőek el.