JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Digitális Élményközpontok, ahol játszva lehet tanulni

Borítókép: Digitális Élményközpontok, ahol játszva lehet tanulni Forrás: PR
A „Programozd a jövőd!” program keretén belül ingyenesen látogatható Digitális Élményközpontok várják az iskoláskorú gyerekeket, hogy játékos és közérthető módon ismerkedjenek meg a digitális világ modern eszközeivel.

A digitalizáció mára teljesen áthatja az életünket, a fejlődés pedig csak egyre gyorsabb lesz. Azért, hogy mindezzel lépést tudjunk tartani, a digitális készségek fejlesztésére már fiatalkorban érdemes gondolni. Az ország három pontján várják az általános és középiskolás gyerekeket, akik interaktív foglalkozások során ismerhetik meg a virtuális valóságot, és különböző okoseszközök segítik a hasznos tudás megszerzését.

Forrás: PR
Kattints a képre!

Az EDU&FUN Budapest-ben olyan eszközöket lehet kipróbálni, mint a VR Tilt Brush, ami egy virtuális valóságon alapuló rajzoló és szobrászalkalmazás, ezen kívül játszani lehet a leap-ekkel, beszélgetni Pepperrel, a humanoid robottal, vagy megsétáltatni AIBO-t, a robotkutyát. A DigITér Debrecen- kiállítóterében többféle robot és robotkar, 3D nyomtató, valamint a virtuális és kiterjesztett valóság sokszínű eszközeivel lehet találkozni. A kiscsoportos foglalkozásokon nemcsak a robotok működtetése és irányítása sajátítható el, de akár olyan robotot is lehet építeni, amely lát, hall, mozog, sőt harcol. Kiderül többek között az is, hogyan irányítható akár távolról, az interneten keresztül is egy okosotthon hűtő- és fűtőrendszere, de az okosporszívót vagy az okoskávéfőzőt is megtekinthető működés közben.

A Mobility Győr-ben a látogatókat a Központ két helyszínén, a demonstrációs térben és az alkotóműhelyben fogadják az oktatók. Itt kipróbálható a kiterjesztett és virtuális világ lehetőségei, vagy számos izgalmas okosotthon eszköz, de animáció is készíthető egy profi Bluebox Stúdióban, az alkotóműhelyben pedig kisebb létszámú foglalkozásokon lehet megismerkedni a digitalizációval.

További információ: programozdajovod.hu/elmenykozpont