Bővülő adventi programkínálat a Várkert Bazárban!

Borítókép: Bővülő adventi programkínálat a Várkert Bazárban! Forrás: PR
Advent harmadik vasárnapján – a nagy érdeklődésre tekintettel – duplázik Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra Ünnep – Klasszikusok könnyedén című produkciója a Várkert Bazárban!

December 11-én már nem csak este, hanem délután is színpadra áll Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra egy különleges koncerttel, amelyben a jazz, a swing és a pop mellett a klasszikus zene is nagy szerepet kap, köszönhetően a Danubia Zenekar válogatott zenészeinek, valamint Miklósa Erika és Rab Gyula operaénekesek közreműködésének. A különleges zenei utazáson a művészek könnyűszerrel lépkednek a műfajok között, ezzel koronázva meg a karácsonyi hangulatot.

Forrás: PR

Tóth Vera koncertjén túl, a hagyományokhoz híven idén is számtalan további színes adventi program várja a közönséget a megújuló Budavári Palotanegyed tövében.

A Várkert Irodalom Aposztróf estjén adventi szezonzárásként Juhász Anna irodalmár vendége ezúttal két alkotó család lesz december 5-én. Karácsonyi történetek, szokások és irodalmi művek körül folyik majd a beszélgetés Szabó T. Anna költő és férje, Dragomán György író, valamint Lackfi János író és lánya, Lackfi Dorottya énekes részvételével.

Forrás: PR

December 19-én lesz kereken tizenöt éve, hogy bemutatkozott a Budapest Bár. Bár egyetlen albumnak indult, mára koncertező zenekarrá vált a népszerű formáció, túl több mint 1.100 koncerten és 11 lemezen. Most pedig 12 énekessel, 5 zenésszel és két koncerttel ünnepel advent utolsó vasárnapján a teljes Budapest Bár csapat, rég elfeledett dallamokat keltve új életre és ismert slágereket öltöztetve új köntösbe a vadonatúj közös dalok mellett.

Forrás: PR

A magyar karácsonyi népszokások is helyet kapnak a programban. December 3-án Ó, fényességes szép hajnal címmel a bukovinai székelyek hagyományait eleveníti fel dalokkal, táncokkal, mesékkel és betlehemes játékkal az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör.

Forrás: PR

A sort a Téli tánc folytatja december 4-én: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes jeles szokásaink életre keltésével engednek bepillantást a régi fonóbéli esték hangulatába nagyszerű táncosok előadásában Zsuráfszky Zoltán koreográfiájában.

Forrás: PR

Advent vasárnapjain kortárs iparművészeti bazár is várja mindazokat, akik valódi értéket szeretnének ajándékozni. Népszerű dizájnerek és díjnyertes tervezők művészi munkáiból, a hazai iparművészet remekeiből lehet válogatni, de lehetőség lesz a tárgyak alkotóival is találkozni, és megismerni a műalkotások anyagát, stílusát, történetét, vagy részt venni az iparművészek workshopjain a Rearticon Iparművészeti Egyesület szervezésében. Az egész napos vásár az esti koncertek végéig nyitva lesz, és kedvezményt is biztosítanak a programokra érkezőknek.

Kattints >>ide és fedezd fel a Várkert Bazár Adventi programjait!