Borítókép: Boldog anya vagy, de a tükör az ellenséged? Ha nem érzed magad jól a testedben, itt a megoldás!

Boldog anya vagy, de a tükör az ellenséged? Ha nem érzed magad jól a testedben, itt a megoldás!

Kevés az olyan nő, akinek a mellén nem hagy nyomot a terhesség és a szoptatás. Ez természetes folyamat, de nem ritka, hogy komoly önértékelési problémát okoznak a megereszkedett, esetleg striás keblek, melyek már nem is emlékeztetnek korábbi formájukra. Egy pályázat segíthet abban, hogy a megcsorbult önbizalom visszatérhessen!

Az anyaság csodálatos dolog, de minden anyának természetes igénye az is, hogy a terhesség, a szülés és szoptatás után is teljes értékű nő maradjon. Sok esetben a körülöttük élők nem is veszik észre igazán a problémát, vagy nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, de a saját tükörképünkkel mindig kritikusabbak vagyunk. Persze, nem azt várjuk, hogy olyan melleink legyenek a baba megérkezése után, mint húszéves korunkban, de azért az sem jó, ha a hormonális változások és a fogyás miatt megereszkedett, ellaposodott korábbi büszkeségünk. Igen, büszkeségünk, hiszen a szép, telt és formás mellek – mérettől függetlenül – a nőiség szimbólumai. A melltartó ugyan jó dolog, hiszen viselésével szebben állnak a ruhák, de a tökéletes dekoltázshoz nem elég. Egy mellplasztika azonban költséges dolog és az édesanyák általában legutoljára gondolnak önmagukra, gyermeküket és családjukat mindig maguk elé helyezik, így ezt nem engedheti meg magának mindenki. A Budapest Plasztikai Intézetnél is tisztában vannak ezzel, így egy pályázatot hirdettek meg. A jelentkezéseket egy szakértői csapat – plasztikai sebész és pszichológus – bírálja el és egy hölgynek ingyen újra csodás kebleket varázsolnak.

Szülés és szoptatás után a mellplasztika jellemzően kétféle lehet, az egyik a felvarrás, a másik az implantátum beültetése. Az első módszer akkor elegendő, ha csak kicsit megereszkedtek a keblek, de gyakran az úgynevezett kombinált műtétre van szükség a kellő feszesség és teltség elérésének érdekében, ekkor egy operáció alatt végeznek felvarrást és helyezik be a szilikonpárnákat is. Ez utóbbiak manapság már biztonságos, zselés állagúak, így nincs bennük semmi, ami szivároghatna, ezzel bármiféle egészségügyi problémát okozva. Azt, hogy milyen típusú műtétre van szükség, mindig a plasztikai sebész dönti el, a mellek állapotából kiindulva. Ha a szakember az implantátum beültetését javasolja, nem kell attól tartani, hogy túl művi lesz a végeredmény, hiszen manapság a természetesség a fő jelszó a mellplasztikában is, ezért a sebész a testalkatnak megfelelő méretű szilikonpárnát ajánl a páciensnek. Ezzel nemcsak a harmonikus külső érhető el, de elkerülhető a hátfájás is, amit egy túl nagy, súlyosabb implantátum okozna. - Az, hogy az implantátum a mirigyállomány vagy az izom alá kerül, attól függ, hogy az orvos miként tudja legjobban elérni a kívánt eredményt. Mind az implantátum behelyezése, mind a mellfelvarrás során a plasztikai sebész a lehető legkisebb bemetszést ejti a bőrön, ha lehetséges, természetes redőkbe, a mell alá rejti a hegeket. Bármelyik beavatkozásról is beszéljünk, a műtét után speciális melltartót kell viselni azért, hogy a keblek stabil támasztást kapjanak – a kombinált műtét után 8 hétig, egyébként 4 héten át - és a gyógyulás folyamata megfelelően mehessen végbe. – mondta el Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebész szakorvosa.

Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze

Sokakban él még az a tévhit, hogy plasztikáztatott mellekkel nem lehet szoptatni, de ez nem így van. Mivel a sebész az implantátum beültetése közben nem érinti a tejcsatornákat, ha egy újabb terhesség mellett dönt az ember, táplálni is képes csemetéjét, ha van rá lehetősége.

Most, hogy eloszlattunk minden félreértést a mellplasztikával kapcsolatban, két teendőd van. Az egyik, hogy állj a tükör elé és nézd meg magad. Ha úgy érzed, hogy melleid állapota befolyásolja az önértékelésed, csökkenti az önbizalmad és nem érzed jól magad miatta a bőrödben, írd meg 2019. április 30-ig a marketing@budapestplasztika.hu mailcímre. Azt se felejtsd ki, hogy milyen lelki és testi változást remélsz a mellplasztikai beavatkozástól. A szakértői csapat tagjai – egy plasztikai sebész és egy pszichológus - minden beérkezett pályázatot elbírálnak és kiválasztják azt a jelentkezőt, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre, és aki megmutatja magát a műtét előtt és után is.

További információk a pályázattal kapcsolatban a Budapest Plasztikai Intézet oldalán és a pályázat leírásában találhatóak.