A felfedezés szabadsága inspirálta kollekcióval indítja a szezont a BATZ x REKAVAGO kollaboráció

Borítókép: A felfedezés szabadsága inspirálta kollekcióval indítja a szezont a BATZ x REKAVAGO kollaboráció Forrás: Hrotkó Bálint
A felfedezés szabadságára inspirál a tavasz első napján bemutatkozó kollekciójával Magyarország két népszerű és elismert márkája. A komfortos és divatos lábbelik hazai úttörője a BATZ és a nőies designer cipői által ismertté vált REKAVAGO márkák sikeres együttműködésének folytatásából egy életigenlő, színekkel teli kollekció született. Az első szezon pozitív visszhangja megmutatta, hogy egy szerethető, divatos termék, valamint a komfort valódi megélése képes szinte közösséggé formálni a vásárlókat. A második BXRV kollekció tervezését ez az energia inspirálta.

A baráti piknikezések és vidéki autókázások, családi kempingezések és túrázások – mindezek pillanatainak közös nevezője a felfedezés szabadsága és öröme. A Batz x REKAVAGO 2023-as kollekciójának nem titkolt szándéka, hogy megidézze, és életünk hétköznapjaiba csempéssze ezeket a valódi, megélhető pillanatokat.

A „Freedom to explore” mottó számtalan módon visszaköszön a darabokban. Megjelenik egyfelől a kombinálhatóságban, a viselő lehetőségeiben, hiszen egy-egy ilyen darabot hordva csinosak és magabiztosak lehetünk a legkülönbözőbb élethelyzetekben. Másrészt évek óta tartó tendencia eredménye, hogy a magas sarkakat lapos lábbelikre cseréltük, mely szintén megadja az oly régóta áhított szabadságot. Idén magabiztosan lehetünk nőiesek kényelmes lábbelijeinkben. “Mindig azonos céllal tervezem a cipőimet: legyen feminin, divatos és érezze benne nagyon jól magát a viselője. A BATZ X REKAVAGO idei tavaszi-nyári kollekcióját azoknak a nőknek terveztem, akik már ismerik és szeretik a kényelmi papucsok előnyeit, és ezekből a stílusos és trendi verziókat keresik.” – meséli Vágó Réka, a REKAVAGO márka designere.

A tavalyi tesztidőszak 5.000 pár lábbelivel debütált a piacon, az idei szezonban azonban már 21.000 pár cipővel indul útjára Gyomaendrődről a BATZ x REKAVAGO 2023 kollekció, melyet ezúttal a papucsokhoz passzoló övkollekció is kiegészít. A hazai hagyományos kiskereskedelmi és webshopos értékesítésen túl 200 darab külföldi, cseh és szlovák partnernél is elérhető lesz a kollekció. A várakozás hatalmas: “már most az elmúlt 23 év legnépszerűbb BATZ által gyártott termékcsaládjáról van szó, mellyel a magyar vásárlókon túl a szlovák és a cseh piacot is szeretnénk megszólítani, így egy kiterjedt nemzetközi kampányról és értékesítésről beszélhetünk jelen esetben. Igazi mérföldkő ez a BATZ életében.” – mondja Kárpáti Zoltán, a BATZ tulajdonos-ügyvezetője.

A kényelem és a letisztult szabásvonalak egy egyszerű kollekció benyomását keltik, de valójában rengeteg munka és tapasztalat áll a BXRV mögött: a REKAVAGO brand több mint 20 évnyi tudással rendelkezik a téma kapcsán, a BATZ pedig 25+ éve gyártja kényelmi cipőit a magyar - és immár a nemzetközi - piacokra.
A két márka hasonló értékek mentén dolgozik: hazai gyártás, manufakturális jelleg, lokálisan beszerezhető alapanyagok, fenntarthatóság és persze a kifogástalan minőség, melyek természetesen ennek a kollekciónak is fontos elemei.

A Batz x REKAVAGO 2023-as tavaszi-nyári kollekciója tele van újdonságokkal és meglepetésekkel. “Modelljeink talán nem is életkor, inkább élethelyzet függők – szinte minden nyári alkalomhoz és outfithez passzolnak. A kollekció színei élénkek, könnyen idézik meg az urbánus mindennapokban a stresszmentes, nyári életérzést, mindemellett pedig könnyen variálhatók: városi szaladgálós szandálként és papucsként, vagy nyaraláson egy sikkes ruhával párosítva, de akár otthoni viseletként is jól működnek.” – jellemzi a koncepciót Vágó Réka.

A tervező, meghallgatva a vásárlók korábbi visszajelzéseit, egy új fazonnal bővítette az idei lábbeli kollekciót, amely így 14 darabból áll. A már megismert Pretty Day és Cosy Step papucsok mellé Sporty Day néven egy csinos szandál készült, amely még aktívabb viseletet tesz lehetővé. A kollekció Charming övekkel is kiegészült, amelyekkel színvilágban, hangulatban teljessé tehető bármely outfit. A 2023-as kollekció színei tobzódnak a pozitív energiában. A vérnarancs, a rózsaszín és egy különleges geometrikus minta mellett a fekete, a tejeskávé és a rose gold is szerepet kapott, csak úgy, mint a méltán népszerű pasztell árnyalatok, a babakék, a vanília és az almazöld színek.

Az elmúlt évek bezártságának időszakában jóval kevesebb eseményre járhattunk el, öltözékeinkben is átértékelődött, hogy mi a fontos - előterébe került a biztonság, “két lábbal a földön állni”, a komfort érzése és megélése. A nők immár bátran váltanak sarokmagasságot és ezáltal végre megkaphatják a régóta áhított szabadságot. Számomra ezt takarja a “freedom to explore” szlogen.” – összegzi Vágó Réka a kollekció üzenetét.

Nézd meg a kollekció gyönyörű darabjait!

“Az új vonallal az aktuális trendekre nyitott, egyszerre kényelmes és stílusos lábbeliket kereső vásárlókat kívánjuk elérni, köztük a fiatalokat is. A kollekció természetesen nemcsak nekik készült, hiszen egy nő mindig szeretne stílusos lenni, életkortól függetlenül. Örömmel tölt el, hogy a BATZ ars poeticája – minőség, tartósság, megbízhatóság – most újszerű, menő vonásokkal egészül ki. A lehető legjobb szinergia jött létre, melyben a divatos felsőrész a több évtizedes tudással és tradícióval találkozott.” – összegezte gondolatait Kárpáti Zoltán az együttműködésről.