Borítókép: A Pro-X joghurtitalok megújulva

A Pro-X joghurtitalok megújulva

Good Milk termékek – igazán tej, a folyékony reggeli. A Mona Hungary termékei nemcsak ízletesek és új, még csinosabb külsőben pompáznak, de a tej összetevői GMO-mentesek is. (x)

A Mona Hungary termékei nemcsak ízletesek és új, még csinosabb külsőben pompáznak, de a tej összetevői GMO-mentesek is. A GMO angol meghatározása Genetically Modified Organism (genetikailag módosított szervezet), vagyis a GMO mentes termékeket előállítása folyamán az ilyen összetevők felhasználásától a gyártó tartózkodik.

GoodMilk termékek – Igazán tej!
A sikeres ProX probiotikus joghurtital-családdal mostantól Good Milk néven találkozhatunk az áruházak polcain - a termékben található tej összetevői kíváló minőségbiztosítási feltételek melletti állattartással és feldolgozással, garantáltan GMO mentes alapanyagból készülnek. A mindössze 0,1% zsírtartalmú C-vitaminban gazdag ital, érdekes egzotikus ízekben kapható. A magas gyümölcs tartalmú folyékony reggeli kiválóan alkalmas a délelőtti éhség csillapítására - mégha rohanás is az élet, az 500g-os palack pont belefér a legtöbb gépjármű pohártartójába – akár vezetés közben is fogyaszthatjuk, de akár uzsonnára vagy étkezések közötti szünetekben is nagyszerű megoldás éhségünk csillapítására.

A Mona Hungary, s így a Good Milk termékcsalád előállítása során is fokozott figyelmet fordít az alapanyagul felhasznált tej minőségére, s így génmanipuláció mentességére. Teszik ezt az állattartás szigorúan ellenőrzött és megfelelő körülményeinek biztosításánál kezdve, a teljes termelési folyamaton át. Garanciát vállalnak arra, hogy a termékek tej összetevői garantáltan génmanipuláció mentesek. Ezt a garanciát is tükrözi a kiváló minőségű Good Milk termékcsalád is. A cég a folyamatos fejlesztésekkel és újdonságokkal az egészséges táplálkozás elkötelezettjeként a minőségi termékekre fókuszál.

Génmanipuláció-mentesség – és amit erről a magyar anyukák gondolnak
A Mona Hungary Kft. a Montice márka termékek forgalmazója 2011. nyarán országos reprezentatív mintán felmérést végzett a hazai iskoláskorú gyermekek és szüleik tejtermékekkel kapcsolatos attitűdjéről, vizsgálva a családok táplálkozási és fogyasztási szokásait.

A Mona Hungary Kft. a kutatással arra kérdésre kereste a választ, hogy vajon mennyire népszerű és elfogadott a tejtermékek fogyasztása hazánkban és mi jellemzi az iskoláskorú gyerekek étkezési kultúráját. A válaszadók 25–49 éves kor közötti édesanyák, háziasszonyok akik 6–15 év közötti gyermekeket nevelnek.

A tejtermékek vásárlása során az anyukák a jó minőség és a megfelelő fogyaszthatósági idő mellett nemcsak a gyártó kilétéről tájékozódhatnak, de egyúttal a gyártó által vállalt minőségbiztosítási, felelősségvállalási teljesítéséről is. Nem nyugtathatjuk meg magunkat azzal, hogy egészségesen táplálkozik a gyermek, ha a dietetikus tanácsát követően kisebb zsírtartalmú tejtermékeket kínálunkk neki, ha mellette nagyon sok édességet, csokoládét fogyaszt. Az anyukák több mint harmada szerint (69%) előfordulhat, vagy biztosan előfordulhat, hogy génmanipulált tejet forgalmaznak hazánkban, csupán 7 százalék gondolja jóhiszeműen, hogy ez biztosan nem fordulhat elő.

Bázis: 25–49 éves anyák, akik 6–15 éves korú gyermeket nevelnek (n=500). – Forrás: Mona Hungary Kft. – 2011

A többség nem tudja, hogy a génmanipulált tej milyen hatással lehet az emberi szervezetre, akik tudni vélik a hatását, azok a következő betegségeket, tüneteket említették: daganatos betegség, fejlődési rendellenesség, illetve allergiát is okozhat.

Bázis: 25–49 éves anyák, akik 6–15 éves korú gyermeket nevelnek (n=500). – Forrás: Mona Hungary Kft. – 2011

Milyen hatásai vannak a génmanipulált termékek fogyasztásának?

„Ahhoz, hogy valóban tudjuk, milyen hatása van a génmanipulált tejnek legalább egy, vagy két emberöltőnek el kell telnie – mondta el Vági Zsolt dietetikus a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet ügyvezető igazgatója. Nehéz megjósolni, hogy egy genetikai változás – akár az állat, akár az általa elfogyasztott takarmány szervezetében – milyen hatást fog kiváltani az emberben."

Mindenesetre a Mona Hungary Kft az egészséges táplálkozás elkötelezettjeként csak garantáltan ellenőrzött, génmanipuláció mentes termelésből származó tejből készti el termékeit. A garanciát a fokozottan ellenőrzött tegjazdaságok és állattartási körülményekkel biztosítják. „A hazai étkezési kultúrában, fogyasztási szokásokban a gyermekek táplálkozása során is van még mit fejlődni, javítani – véli Strasser-Kátai Bernadett a felmérést végző Mona Hungary Kft. tulajdonos-ügyvezetője – sok család asztalán inkább a mennyiségi ételfogyasztás játszik döntő szerepet, úgy gondoljuk a tápanyagok, tápértékforrások minőségére is nagyobb hangsúlyt kellene a lakosságnak fektetnie.”