A hajhullás okai megszüntethetők

Borítókép: A hajhullás okai megszüntethetők
7 jótanács hajápoláshoz:

Fejünkön átlagosan 100.000 hajszál van, amiből naponta körülbelül 50-100 szál hullik ki. Ez természetes folyamat: amikor a hajszál elöregszik, újabbnak adja át a helyét. Túlzott mértékű hajhullásról akkor beszélünk, ha hosszabb időn keresztül napi 100 szál felett van a kihullott haj mennyisége.

A hajképző folyamat központja a fejbőr alatt található hajgyökér, amely a hajszálak növekedéséért és rögzítéséért felelős.
A hajgyökeret rugalmas szövetek veszik körül (ún. kollagén-burok). A hajszálerek, amelyek
a hajképzéshez szükséges tápanyagokat szállítják, e szöveteken keresztül jutnak be
a hajgyökérbe. A legújabb kutatások szerint
a hajhullás okai közül az egyik leggyakoribb
a hajgyökeret körülvevő szövetek megkeményedése. Ha ezek a szövetek megszilárdulnak, a hajhullás kezdeti tünetei jelentkezhetnek.

A hajhullás folyamata
A szövetek megkeményedése ugyanis gátolja a vérkeringést, amitől a hajgyökér tápanyag-ellátottsága károsodik. Ennek hatására a hajgyökér elgyengül, deformálódik, és elengedi a hajszálat. Ez a hajhullás a hajszálak idő előtti elvesztéséhez, hosszabb távon kopaszodáshoz vezethet.

Ugyancsak a hajhullás okai közé sorolhatók olyan tényezők, mint a stressz, a fogyókúra, a táplálkozás tartós egyoldalúsága, bizonyos betegségek, egyes gyógyszerek vagy a terhességhez illetve a menopauzához kötődő hormonális változások.

HajápolásAz egészséges és szép haj a vonzó megjelenés egyik kulcsa - a hajápolás ezért is annyira fontos.


7 jótanács hajápoláshoz:

1. Hajmosáskor használjunk mindig kímélő sampont!

2. A sampont mindig alaposan öblítsük ki! Általános szabály, hogy az öblítés körülbelül ötször annyi ideig tartson, mint a mosás.

3. Soha ne szárítsuk hajunkat túl forró levegővel! Az a legegészségesebb, ha hagyjuk magától megszáradni.

4. Csak jó minőségű, lekerekített végű vagy sörtéjű fésűt, illetve hajkefét használjunk!

5. A hosszú hajat tanácsos minél gyakrabban kibontva viselni. A túlságosan szoros hajgumik és csatok károsíthatják a hajszálakat.

6. Lehetőleg kerüljük a dauert és az agresszív hajfestékeket!

7.Törekedjünk kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag táplálkozásra!


Az exkluzív HairClinic kapszula szedése tápanyaghiány okozta hajhullás, hajritkulás, hajtöredezés és a haj elvékonyodása esetén ajánlott.

A HairClinic kapszula intenzíven táplálja a hajhagymákat. Hatóanyag-kombinációja elősegíti a haj egészséges növekedését és támogatja a hajhagymák anyagcseréjét.

A különleges lágyzselatin kapszulának köszönhetően aHairClinic összetevői gyorsan felszívódnak, és a véráramon keresztül eljutnak a hajszálak gyökereihez.

A HairClinic kapszula a következő hatóanyagokat tartalmazza:

Aranyköles-kivonat
Az aranyköles egyike a legmagasabb ásványianyag tartalmú gabonaféléknek. Emellett számos vitamint, fontos nyomelemet és aminosavat is tartalmaz. A hántolatlan aranykölesből különleges eljárással nyerik a teljes értékű aranyköles kivonatot.

Búzacsíraolaj
A búzacsíraolaj igen értékes olaj, melyet a búzaszemek csírájának sajtolása útján nyernek. Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek kiemelt szerepet játszanak a sejtek anyagcsere folyamataiban.

Biotin
A biotin a természetes hajnövekedési folyamat egyik fő komponense. Hozzájárul a haj természetes növekedéséhez, megújulásához.

B5 vitamin
A B5 vitamin (más néven pantoténsav) hozzájárul a hajképzésben résztvevő sejtek energiatermelő folyamataihoz.
Aminosavak
A hajszálak főként keratin nevű fehérjemolekulákból épülnek fel, ezek építőelemei az aminosavak (pl. a cisztin és a metionin).


A HairClinic adagolása

A haj lassú növekedésére tekintettel a kapszulát 3 hónapon keresztül ajánlott szedni.
Az első három hónapban reggel és este 1-1 kapszulát szétrágás nélkül, bő folyadékkal kell
bevenni. Szükség esetén a készítmény alkalmazása napi 1 kapszula szedésével folytatható.

AHairClinic kapható a patikákban, 30 és 90 darabos kiszerelésben. Étrend-kiegészítő.