A szerelem nevében követett el csalást egy hős katona

Borítókép: A szerelem nevében követett el csalást egy hős katona Forrás: ShutterStock
Beköszöntött a tél és vele együtt a csodák évszaka. Elkezdődik az őrület a bevásárlóközpontokban, hiszen mindenki ajándékvadászatra indul a szerettei számára. Ha mégis kimenne a fejünkből, intő jel lehetett a hónapokkal hamarabb kihelyezett karácsonyi dekorációk tömkelege az üzletek kirakatában. Mintha azt üzenné október közepén „Készülj, mert jövök!”. November közepén már arra eszmélsz, hogy sétálás közben halkan dúdolsz egy dalt a Coca-Cola reklámból. Ekkor megtörténik: december lesz és elkap a karácsonyláz. Mindent ünnepi fényekben látsz és havat akarsz, hiszen emlékszel még gyermekkorod teleire, amikor óriási hótakaró terített be mindent. Aztán leesik az első hó és miután neked kell ellapátolni a kapu elől, (mint minden évben) idén is rájössz, hogy ez csak fagyott víz. A gyerekek látják a csodát a fagyott vízben: kis csillag alakú karácsonyi varázslat, ami nem mellesleg hideg.

Az állandó rohanást nyugalom váltja fel karácsony tájékán, majd ahogy lassan közeledünk 2022 vége felé, elérkezik az év végi összegzések pillanata is.

Úgy telt ez az év ahogyan elképzeltem? Az újévi fogadalmaimat betartottam? Mit akartam még csinálni ebben az évben? Volt, amit megbántam? Van olyan, amit máshogy csinálnék? Megnéztem azt a filmet? Megvettem magamnak azt a táskát? Elég időt töltöttem a családommal?

Volt, ami idegesített? Egy szó: INTERNET

Nincs is jobb, mint az édes semmittevés főleg az óriási karácsonyi hajsza után. Ilyenkor előszeretettel bújunk be a meleg takaró alá a kedvenc karácsonyi zokninkban és „csúnyapulcsinkban”, hogy végre megnézzük azokat a filmeket, amik felmelegítik szívünket. Ilyen lehet akár az idén debütált nagysikerű Bíbor szívek című film is. Csak képzeljük el, ahogy Cassie Salazar és Luke Morrow arca között egy monumentális pillanatban megjelenik a mindenki által közutált töltődő ikon. Igen....bosszantó és akkor még enyhén fogalmaztam. A gondolatok csak úgy cikáznak a fejben: Most akkor lesz kamu házasság? Mi történik, ha nemet mond? De hát kell nekik a pénz!!!!

Ha elszállt a net sincs nagy gond, ha beszereztük otthonra Tess Wakefield regényét, ami messze túlszárnyalja a hatalmas rajongótábort kiépített filmet.

Tökéletes választás azok számára, akik szeretnének kiszakadni a hétköznapokból és egy feledhetetlen szerelmi történet bugyraiba kerülni, ahol a két főszereplőnek félre kell tennie a különbségekből adódó ellenérzését, hogy a kamu házasságuk valódinak tűnjön… Egy tragédia hatására azonban hirtelen elmosódik a határ a valóság és a színlelés között.

Tanulság: Egy könyv nem tud lefagyni. (Kettő sem.)

Túl az internet okozta kellemetlenségeken elgondolkodtató, hogy vajon szükségünk van erre? Nyilván, hiszen haladni kell a korral és „aki lemarad az kimarad” alapon ez érthető is. Manapság, akinek nincs minimum három közösségi média oldala, már majdhogynem szellemnek van beskatulyázva. Aztán ott vannak azok, akiknek minimum két profilja van platformonként. Ilyenkor felmerülhet bennünk a vicces kijelentés „Haha két életet él”.

Mi van, ha tényleg lehetséges? Mi lenne, ha előre lezongorázhatnánk (nem csak a fejünkben) a valós életben a döntéseink következményeit és rájönnénk, hogy melyik a helyes út?

Holly Miller, Ha volna két életem című regényében Lucy pont ezzel a problémával szembesül, amikor válaszúthoz érkezik. A döntése hihetetlen módon megváltoztathatja az életét. Marad és megvalósítva az álmát íróvá válik, vagy Londonba költözik és újjáéleszti a karrierjét? Ha ez nem lenne elég két férfi is feltűnik az életében....

Ha maradna író lehetne. A jóképű, művészlelkű Calebbel való bimbózó románcának köszönhetően most több ihletet kaphatna, mint valaha. amennyiben sikerül feldolgozniuk szívfájdalmukat akár még működhet is a kapcsolatuk.

Ha elköltözne a fővárosba egy szuper új munkalehetőség és egy új kezdet megadná neki a bátorságot, hogy szembenézzen Maxszel és az érzéseivel. Kideríthetné, mi is történt velük annak idején. De vajon tényleg jó ötlet a múltban vájkálni?

A sors, a csillagok állása, a horoszkópok vagy a véletlen dönti el, hogy kibe szeretünk bele? Létezik olyan, hogy lelki társ?... és ha igen Lucy megtalálja őt?

Ezeket követik a „leg”-ek. Mik voltak a legjobb történések, a legrosszabbak, a legmeghatóbbak, a leghátborzongatóbbak vagy éppen a legabszurdabb pillanatok az évben?

Ha esteleg utóbbiból hiány lenne Tia Willams könyvében bőven akad abszurd pillanat. A Telitalálatban egy korábbi divatigazgató élete fenekestől felfordul. Mondhatni ez az év nem kedvezett Jenna Jonesnak, hiszen vőlegényével felbontották a jegyességet, kirúgták a munkahelyéről és a rivális magazinnál tudott elhelyezkedni. Ezzel a munkával viszont Jenna túlvállalta magát: a munkatársai huszonévesek, akik konkrétan beleszülettek a digitális világba, ő pedig értetlenül kapkodja a fejét a különböző médiaplatformok között.

Próbálja azt a látszatot tartani, miszerint semmi sem változott, de e közben a divattervezőktől kapott ruháit már rég eladta, hogy kibérelhessen egy lakást. Élete egy kirakattá vált, és nem a korábban említett karácsonyi tematikában. A helyzetet tovább nehezíti, hogy egy 22 éves rendezővel kell együtt dolgoznia, aki óriási hatással van Jennára. A férfi fiatal, sármos és szexi... nem hangzik rosszul ugye?

Ez a rosszul időzített szerelem talán megkaphatja a legabszurdabb díjat, hiszen egy ilyen vonzalom mindig meglepetésszerűen bukkan elő a semmiből.

Ahogy előfordul az is, hogy hirtelen egyedül találjuk magunkat és mire elfogadjuk a tényt, hogy ismét csak magunk vagyunk, jönnek a kérdések azzal kapcsolatban, hogy van-e új jelentkező. Szeretnék mindenkit megnyugtatni: Mindenkivel megtörtént már!

A történelem során számos nő került hasonló helyzetbe. Például Pénelopé.

Hogy kicsoda Pénelopé? Odüsszeuszról és a kalandjairól már biztosan hallottál, ha máshol nem is, de az iskolában fixen. Pénelopé Odüsszeusz felesége, akiről a történelem és irodalom könyvek nem sokat mesélnek. Claire North viszont szentelt neki egy könyvet is. Az írónő olyan szempontból meséli el Odüsszeusz kalandját, ahogyan még soha nem mesélték el. A főszereplő Pénelopé, aki évtizedekig várt, hogy férje hős legyen, miközben nem léphetett a helyére, de azt sem engedhette, hogy háborúba sodorja a népét. Az eseményeket tovább nehezíti, hogy Pénelopét elkezdik ostromolni a kérők...

A történet során bizonyossá válik, hogy történelem férfi alakjai mellett álló nők gyakran ugyanolyan fontosak voltak a ma ismert legendás történetek megalkotásában.

Pénelopé sokat várt férjére. Összesen 17 évet. Szóval, ha idén még nem lesz gyűrű a fa alatt gondolj erre és egy percig se csüggedj. Mindennek megvan a saját ideje.

Van olyan, amit másként csinálnék?

A válasz egyértelmű. Talán! Viccet félretéve mindenkivel megesik, hogy valami nem úgy alakul, ahogy a fejünkben lévő „nagykönyvben” meg van írva. Ilyen lehet akár egy rosszkor elsütött vicc, vagy egy kellemetlen szituáció, ami miatt kigyulladt a fejünk. Igen tudom, hogy eszedbe jutott valami...

Mi a helyzet a kegyes hazugságokkal? Pontosítok. Mi a helyzet azokkal a kegyes hazugságokkal, amik kiderülnek? Kellemetlen. Holly James írónő egy hoolywoodi PR-os szemén keresztül mutatja be nekünk, hogy mi is történne egy olyan alternatív valóságban, ahol „csakis az igazat, a színtiszta igazat vallja” mindenki. Lucy Green reményei szertefoszlanak, a hőn áhított előléptetéséről és arról, hogy barátja megkéri a kezét, amikor szülinapja előestéjére megbeszélt randin szerelme ismét nem jelenik meg. Hoppon maradva sem egy jóképű csapos, sem a koktélja nem dobja fel a nőt. Az kívánja, hogy legyen tökéletes a másnap esedékes születésnapja. A dolgok viszont valahogy balul sülnek el, ahogy az gyakran előfordul, ha nem pontosan fogalmazunk meg valamit.

Másnap reggeltől megszűnnek a hazugságok Lucy életében. Rájön, hogy nemcsak önmagának, de senki másnak nem tud hazudni többé, beleértve az ügyfeleit, a barátját és a görény főnökét is.

Lucynek meg kell küzdenie az összes igazságtalansággal, amivel napi szinten szembesül a munkahelyén, a párkapcsolatában és az élete minden más területén… A Csakis az igazat című könyv olyan hazugságokkal és igazságtalanságokkal foglalkozik, amikkel a mai világban találkozhatunk, és mindezekre kaphatunk feloldozást a történet által.

Szóval a decemberi hangulatingadozásunk érthető, sok minden kavarog bennünk. A nyugalmas időszakban egy könyvvel a kezünkben letelepedhetünk az ünnepi hangulatú otthonunkban egy forró tea, kakaó vagy kávé társaságában és belemerülhetünk a választott (vagy kapott) könyv olvasásába.