A jó hangulat aranyat ér. De mi köze a sáfrányhoz (és az alváshoz)?

Borítókép: A jó hangulat aranyat ér.  De mi köze a sáfrányhoz (és az alváshoz)?
Sötéten látod a jövőt, kedvetlen és feszült vagy? Legszívesebben egy szót sem szólnál senkihez? Nehezebben veszed az akadályokat és esetleg valami jelentéktelen dolgon idegesíted magad a héten már nem először? A megoldás olyan alvás lehet, ami egyszerre pihentet és boldogít!

De hogy létezik, hogy pár rossz éjszakától még az életkedvünk is elmegy? Pedig ezekben a nehéz, küzdelmekkel és kihívásokkal teli időkben a pozitív hangulat, a jó közérzet, a lelki egyensúly és a mentális egészség megőrzése mindennél fontosabb lenne!

Az alvás szakértői nem győzik hangsúlyozni az alvás és a pszichés állapot rendkívül szoros kapcsolatát. A feszült lelkiállapot és a stressz okozta kevés vagy rossz minőségű alvás az örömre való képesség elvesztéséhez vezethet, érzelmi kimerültséget, kedvtelenséget okozhat, mely hosszú távon akár állandósulhat is.

Miért? A válasz egyszerű: az éjszakai alvás nem holtidő! A szervezet ilyenkor újul meg és termeli újra energiáit, és indítja be mindazokat a folyamatokat, amelyek a kiegyensúlyozott, harmonikus mindennapokhoz elengedhetetlenek. A tested regenerációs folyamatai, például az idegrendszer működésének éjszakai szabályozása csak megfelelő mennyiségű, mély alvás mellett történik meg hatékonyan.

Kattints a képre!

Ehhez nyújtanak természetes segítséget az esti stresszoldó, alvást segítő gyógynövények melyek nem csak a pihenést segítik elő, de kiegészülve pl. a perzsa sáfránnyal, a nyugodt és jókedvű, koncentrálni képes önmagunkat láttatják majd reggel és napközben, ha tükörbe nézünk.

Az új, vegán, gmo- és gluténmentes Nottevit Happy Sleep a piacon egyedülálló, kettős hatású esti stresszoldó, alvást segítő készítmény, mely egyben a pozitív hangulat és a lelki egyensúly megőrzésében is segít, hiszen garantáltan magas minőségű, kézzel szedett perzsa sáfrányt tartalmaz. Ezt a meseszép, lila virágú, különleges növényt, a crocus sativust, vagyis a sáfrányt már az ókorban is ismerték és használták, például teába keverve a melankólia kezelésére.

Sajnos a női változókorban is előfordulhat az alvásminőség romlása, szorongás és hangulatzavar. Egy vonatkozó klinikai kutatás szerint a Nottevit Happy Sleep-ben található sáfrány kivonat kíméletesen és természetesen fokozza az agyban felszabaduló szerotonin mennyiségét, így hatékonynak és biztonságosnak bizonyult a menopauza utáni hőhullámokkal összefüggő hangulatingadozások tüneteinek enyhítésében is, egészséges hölgyek esetében*.

*Kashani, L., Esalatmanesh, S., Eftekhari, F. et al. Efficacy of Crocus sativus (saffron) in treatment of major depressive disorder associated with post-menopausal hot flashes: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Arch Gynecol Obstet. 297, 717–724 (2018).