7 tipp a tökéletes, kreatív kutyás családi fotó elkészítéséhez

Borítókép: 7 tipp a tökéletes, kreatív kutyás családi fotó elkészítéséhez
A technikának hála, ma már könnyedén, egyszerűen és gyorsan megörökíthetjük a számunkra fontos pillanatokat, a vicces vagy aranyos szituációkat, ráadásul mindehhez még csak különösebb felszerelésre sincs szükségünk. Ami pedig ennél is jobb, az az, hogy valóban minőségi felvételeket készíthetünk anélkül, hogy egy profi fotóst bíznánk meg, vagy felkeresnénk egy stúdiót. Összeszedtük a legfontosabb tippeket a tökéletes kutyás családi fotó elkészítéséhez, ami aztán állandó helyet bérelhet magának a nappali falán!

Inspirálódj és tervezd meg a fotó hangulatát

Mindenekelőtt érdemes átgondolnod, hogy milyen hangulatú kutyás családi képet szeretnél a fotózás eredményeként viszontlátni, hiszen ennek megfelelően kell kiválasztanotok a ruhát, a helyszínt, a napszakot, stb. Ha bohókás, jelmezes alkotást tervezel, értelemszerűen az öltözetre is külön hangsúlyt kell fektetned, ha inkább az otthonos, kuckózós hangulatra szavazol, előfordulhat, hogy át kell egy kicsit rendezned a lakást. Keress olyan családi képeket, amik tetszenek, és amik nem is túl idegenek a családtagok személyiségéhez, ízléséhez képest.

Válaszd ki a megfelelő időpontot

Az időzítésen bizony rengeteg múlik, hiszen ha a gyerkőcök nyűgösek, vagy a fotózás éppen a kutyus etetési idejére esik, az bizony okozhat egy-két kellemetlenséget. Gondold át, hogy melyik a legmegfelelőbb időpont ahhoz, hogy rászánjatok egy kis időt a tökéletes kutyás családi fotó elkészítésére, hiszen az feltehetőleg nem megy majd egyik percről a másikra. Ne feledd, minél többen igyekeztek összehozni egy jó képet, az gyakran annál nehezebb!

Hagyd a vakut és a kellemetlen fényeket

A vaku és a túl erős, szinte már zavaró világítás sem a gyerekekre, sem a kutyára nem lesz jó hatással. Próbáld inkább természetes fénynél elkészíteni a fotót, vagy igyekezz elviselhetővé tenni a mesterséges világítást. A vakuval valószínűleg egyébként is csak azt éred el, hogy mindenkinek világít majd a szeme képen.

Használd a jutalomfalat erejét

Nem csak kutyusod figyelmének fenntartására, de jutalmazás céljából is, hiszen a pozitív megerősítés egyértelműen a kutyanevelés egyik legfontosabb eleme. Az persze legkevésbé sem mindegy, hogy milyen falatkával kedveskedünk négylábú családtagunknak, hiszen nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy az így kapott harapnivalók is a táplálkozása részét képezik. A jutalomfalatnak tehát nem csak finomnak, de egészségesnek is kell lennie!

A PLATINUM Natural nagyon húsos és egészséges jutalomfalatok éppen ilyenek! Minden falatuk olyan, mintha azzal egy kutyus kívánságát váltották volna valóra! 76% friss, emberi fogyasztásra is alkalmas húsból és kiváló minőségű összetevőkből készülnek, így biztosak lehetünk benne, hogy jutalmazás során is a lehető legjobbat nyújtjuk kedvencünknek.

A jutalomfalatok mellett a PLATINUM száraz kutyatápok és nedves eledelek is megérdemelnek némi figyelmet, hiszen egytől egyig kimagasló friss, emberi fogyasztásra is alkalmas hústartalommal rendelkeznek. 1 kg PLATINUM száraz kutyatáp 1,27 kg friss húsból készül, ráadásul csakis egész színhús szeletekből, vágóhídi hulladék és nyesedék nélkül. A nedves kutyatápok is büszkélkedhetnek egy hasonlóan izgalmas és figyelemreméltó adattal, hiszen egy 375 gramm kiszerelésű PLATINUM MENU nedvestáp tápanyagtartalma megfelel egy 800 grammos nedves eledel tápanyagtartalmának. Hogy mindez hogyan lehetséges? A kimagasló mennyiségű hústartalom mellé csakis a legkiválóbb összetevők, vitaminok, ásványi anyagok, zöldségek és gyümölcsök, hidegen sajtolt olajok és vitaminok kerülhetnek. Az összetevőkben megtalálható értékes, természetes tápanyagokat 95 °C-on történő, kíméletes párolási eljárással őrzik meg. A PLATINUM prémium kutyatápok gluténmentesek, nem tartalmaznak adalékanyagot, illat- vagy ízfokozót sem. A különféle ízű és kiszerelésű PLATINUM kutyatápokért, nedves eledelekért és jutalomfalatokért irány kutyatáp webáruházuk, ahol csirkementes és gabonamentes alternatívákat is találhatsz!

Legyetek összhangban

A fényképen való elhelyezkedés szempontjából is. Ha nem guggoltok, vagy ültök le a kutyus mellé, és ő a lábatoknál áll, mindenképpen távolabbról kell elkészülnie a képnek, hogy ti és négylábú kedvencetek is megfelelően látszódjon azon. A gyerekek és a szülők közötti magasságkülönbség kontrasztját szintén nagyon jól tudjátok tompítani azzal, ha leültök a kanapéra vagy a földre.

Engedd a gyerekeket is kibontakozni

A gyerkőcök sokkal nagyobb lelkesedést mutathatnak a családi fotó elkészítésével kapcsolatban, ha a tervezés és megvalósítás folyamatába is bevonjátok őket. Kérjétek ki a véleményüket a fotó stílusával, az öltözködéssel, a helyszínnel kapcsolatban. Fergeteges ötletekkel rukkolhatnak elő, ráadásul ennek köszönhetően kevésbé érzik majd nyűgnek az egész procedúrát.

Legyetek spontánok

Lássuk be, a spontán pillanatképek képesek leginkább megörökíteni egy-egy alkalom hangulatát! Ne ragaszkodjatok túlzottan a beállított képekhez, adjatok egy játékot a kutyusnak, engedjétek, hogy a gyerekek vele együtt szórakozzanak egy kicsit. Igyekezzetek lekapni ezeket a pillanatokat is!