3 tipp, hogyan tüntesd el a fáradtság és az idő múlásának jeleit az arcodról

Borítókép: 3 tipp, hogyan tüntesd el a fáradtság és az idő múlásának jeleit az arcodról Forrás: Getty Images
Reggel az első, amit meglátsz a tükörben az a duzzadt szemhéjad és az alvás ellenére is fáradt tekinteted? Eláruljuk, hogy a problémáddal nem vagy egyedül: nők milliói ébrednek hasonlóképpen, a különbség csupán annyi, hogy van, aki már tudja, mi a megoldás. Most neked is eláruljuk!

A fakó, élettelennek tűnő bőr, a sötét karikák és a duzzadt szemhéj bizony éveket tud öregíteni a megjelenésünkön, de szerencsére viszonylag egyszerűen javíthatunk rajta. Mutatjuk, mit tehetsz, hogy enyhítsd a kellemetlen „tüneteket” és öt perc leforgása alatt ledobj magadról egy ötöst (na nem kilóban, hanem években mérve).

A nagymama bevált módszere

Ne gondold, hogy nagyanyáinkat nem érdekelte a szépség! Persze, hogy megtettek ők is mindent azért, hogy szebbnek és fiatalabbnak látsszanak, csak nekik még jóval kisebb volt az eszköztáruk, amiből válogathattak. De azért tudunk olyan módszert, ami a mai napig hatékony: ez pedig nem más, mint a hideg teáskanál módszere. A hideg és az enyhe nyomás a szem környékén biztosan beválik, próbáld csak ki! Ugyanilyen elven működik a jégkocka vagy a beáztatott majd lefagyasztott teafilter is.

Forrás: GettyImages

Masszázs egy kis koffeinnel

Ha a reggeli arctisztítási rutinunkat követően is fáradt tekintet néz ránk vissza, vessünk be egy igazán egyszerű trükköt! Masszírozzuk át finoman a szem környékét! Ehhez legjobb a koffeines krém, ami serkenti a vérkeringést, élénkíti, simítja a bőrt. Vegyünk egy borsónyi mennyiséget a krémből, majd a két mutató- és két középső ujj segítségével, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe, és haladjunk a szem külső sarkaitól befelé. Ezeket a mozdulatokat ismételjük meg néhányszor, ily módon segítünk eloszlatni a bőrfelszín alatt felgyülemlett folyadékot, ami a duzzadtságot és a táskákat okozza. Hidd el, kávét nem csak inni érdemes, adj belőle a bőrödnek is!

Forrás: GettyImages

Csodaszer, ami mindig kihúz a pácból: a hialuronsav

Aki biztosra akar menni, annak azt javasoljuk, hogy mindig legyen a fürdőszoba polcán jó minőségű hialuronsav szérum. És persze használja is rendszeresen. A hialuronsav, főként koncentrált formában a leghatékonyabb hidratáló, amely utánozhatatlanul képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni: a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni, ezért szuper választás a hidratálókrémünk hatásának a feltuningolására. Ezen kívül a bőr természetes védőrétegét is erősíti, képes a bőröregedést okozó szabadgyökökkel harcolni, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Szóval, tényleg igazi multitalentum! Viszont érdemes hosszú távon is beiktatni a napi szépségrutinunkba, mert az egy-két hét alatt elért látványos hatása –az üdébb, kisimultabb és fiatalosabb bőr- csak így marad meg.